Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Μετά από αρκετό καιρό το Locus Blogus σας προτείνει προγράμματα και υπηρεσίες που προσφέρουν διάφορα web sites δωρεάν.
   Η πρώτη πρώταση έρχεται από την Ελλάδα και είναι το Textme.gr, το οποίο το ανακάλυψα από τις διαφημίσεις της Google, δηλαδή το AdSense. Χάρη σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί ο καθένας να κάνει εγγραφή και να στέλνει εντελώς δωρεάν SMS μέσω διαδυκτίου από τον υπολογιστή του σε κινητά όλων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο. Όπως καταλαβαίνετε από τα συμφραζόμενα, η αποστολή μηνυμάτων σε άλλη χώρα δεν είναι εφικτή. Υπάρχει όριο στον αριθμό αποστολής μυνημάτων αλλά μπορείτε να το μεγαλώσετε αν φέρετε και άλλους χρήστες στην υπηρεσία.
   Η επόμενη πρόταση είναι για μουσικόφιλους και όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν κιθάρα. Επισκευτείτε το justinguitar.com. Μια πολύ καλή ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Justin Sandercoe από την Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα από την Τασμανία ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δουλειά του είναι αξιοσημείωτη καθώς τα μαθήματα χωρίζονται σε βαθμίδες, όπως βασική εκπαίδευση, για αρχάριους και προχωρημένους. Υπάρχουν και videos στο You Tube καθώς επίσης κάνει live shows μέσα από το κανάλι του στο Ustream.tv κάθε παρασκευή 8:00μ.μ. ώρα Ελλάδας. Μέσα από τη σελίδα του διδάσκει τεχνικές για διάφορα είδη μουσικής όπως Jazz, Rock, Metal, Blues και δείχνει τον τρόπο πως γράφεται ένα τραγούδι. Τέλος θα βρείτε μια γκάμα με παρτιτούρες και ταμπλατούρες για διάφορα τραγούδια.
   Η τρίτη πρόταση απευθύνεται σε κατόχους pocket pc και smartphones. Το freewarepocketpc.net έχει δωρεάν προγράμματα και εφαρμογές για τα gadgets που χωράνε στις τσέπες μας. Σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι.
   Για τους χρήστες των pc, που είναι και η πλειοψηφία, έχουμε το ware10.com. Παρέχει όλες τις κατηγορίες software και θα βρείτε shareware και freeware. Προγράμματα, εφαρμογές, παιχνίδια, screensavers και άλλα εργαλεία μερικά από αυτά είναι χρήσιμα και για το blogging όπως το Flash Banner Rotator 1.0. Βρείτε αρκετό χρόνο για να το εξερευνήσετε.
   Τελευταία πρόταση για να βρείτε εντελώς δωρεάν διάφορα προγράμματα, utilities, εφαρμογές και παιχνίδια είναι το st-takla.org από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και πρέπει να μεταβείτε από την αρχική σελίδα στην υποσελίδα downloads και από εκεί να κάνετε κλικ στο νουμερο 1 Important general software. Η παραπάνω ιστοσελίδα είναι η επίσημη της εκκλησίας της St. Takla Haymanout που ανήκει στην Ορθόδοξη Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.
   Ελπίζω να βρείτε χρήσιμες τις παραπάνω προτάσεις και να ανταπεξέλθουν στις αναζητήσεις σας στο διαδύκτιο.
 
back to top