Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΣΘΗΚΗ CHAT BOX

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα θα σας προτείνω ένα site για να κάνετε προσθήκη ένα chat box έτσι ώστε να έχετε επικοινωνία με τους αναγνώστες σας μέσα στο blog σας σε real time. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Πηγαίνουμε στο CBOX, κάνουμε εγγραφή (registration) και από εκεί στο publish για να πάρουμε τον κώδικα. Αν θέλουμε να φέρουμε το chat box στα μέτρα μας (μέγεθος, χρώμα κ.λ.π.) πάμε στο look & feel. Για περισσότερες επιλογές, για smilies, φίλτρα και άλλα κάνουμε κλικ στο options.
Εφόσον διαμορφώσουμε το Chat Box όπως θέλουμε, παίρνουμε τον κώδικα και τον κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) στην προσθήκη gadget (πανόπτης, διάταξη, πρσθήκη gadget, HTML/JavaScript). Πατήστε αποθήκευση (save) και τέλος.
Άλλη μια επιλογή για να προσθέσετε chat room στο blog σας είναι και το meebo. Η διαδικασία είναι η ίδια όπως στο CBOX. Διαλέγετε το chat room που θέλετε και όπως το θέλετε και κάνετε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον κώδικα στην προσθήκη gadget (HTML/JavaScript).
UPDATE: Ο φίλος gsfak έχει προτείνει σε σχόλιο το Ploogo. Όντως πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να μιλά με τους επισκέπτες από τον client για chat που έχει (MSN,GTalk κλπ).
back to top