Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

3D MOVIES

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον giannis.s ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ιστολογίου ΠΑΓΙΔΑ γιατί μου πρότεινε και θέλησε να μοιραστεί με όλους μας ένα ενδιαφέρον άρθρο - tutorial του avsite.gr και αφορά τη μετατροπή ταινιών σε 3D.
   Όλοι ξέρουμε ότι είναι απόλαυση να παρακολουθείς τρισδιάστατα μια ταινία. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να μετατρέψετε και να παρακολουθήσετε τις ταινίες που έχετε στο αρχείο σας σε 3D. Βασικές προϋποθέσεις είναι οι παρακάτω: Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 or Windows Server 2003 1, DirectX 7 or better graphics card, DirectX 9 for certain viewing method 2, Sound card, 3D hardware (3D glasses). 
   Πριν από λίγο καιρό το είχα δοκιμάσει αλλά να πω την αλήθεια δεν έμεινα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, γι' αυτό και δεν έκανα σχετική ανάρτηση. Με το email του αναγνώστη όμως, σκέφτηκα ότι ίσως κάποιοι από εσάς θέλουν να πειραματιστούν. Με τα συμβατικά γυαλιά 3D (κόκκινη ζελατίνα αριστερά και μπλε δεξιά) δεν πρόκειται να χαρείτε και πολύ. Με τα 3D glasses της Nvidia θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό όμως το λέω με επιφύλλαξη γιατί δεν τα έχω τεστάρει προσωπικά αλλά μου το είπανε δυο - τρεις γνωστοί μου που τα έχουν. Η αλήθεια είναι ότι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να παίξετε με τις επιλογές που είναι αρκετές.
   Αν θέλετε να δημιουργήσετε δικές σας τρισδιάστατες ταινίες με κάμερες και software κάντε κλικ εδώ. Σίγουρα θα χρειαστείτε και το ADOBE AFTER EFFECTS CS4
   Όσοι και όσες θέλετε μπορείτε να στέλνετε email στη διεύθυνση που βρίσκεται στη δεξιά στήλη με τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας. Μην ξεχνάτε ότι το μότο του παρόντος ιστολογίου είναι: "Διαδώστε τη γνώση"  (Spread the knowledge, στα αγγλικά).
back to top