Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟ BLOGSPOT

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Ως γνωστόν ότι καινούριο θέλει να εφαρμόσει η Google στο Blogspot το εφαρμόζει πρώτα στην draft (πρόχειρη) έκδοση. Πριν μερικές μέρες μπήκα στο draft και είδα με μεγάλη ευχαρίστηση ότι έχει ενσωματωθεί άλλη μία υπηρεσία. Είναι το statistics (Στατιστικές). Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από κάποια στοιχεία του Google analytics. Μπορείτε να το δείτε αν μπείτε στον πανόπτη του draft λογαριασμού σας. Δείτε το παρακάτω screenshot:

Το statistics είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο καθώς με αυτό μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή ποιες αναρτήσεις σας είναι πιο δημοφιλείς, από ποια μέρη του κόσμου είναι οι επισκέπτες - αναγνώστες του ιστολογίου σας, ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς λέξεις - κλειδιά (search keys) με τις οποίες βρίσκουν οι αναγνώστες το blog σας, από ποια blogs, sites προέρχεται η κίνηση (traffic) στο ιστολόγιο σας και άλλα. Δείτε το παρακάτω screenshot για να καταλάβετε καλύτερα:

Δεν γνωρίζω αν τελικά οι Στατιστικές θα συμπεριληφθούνε όπως ο σχεδιαστής στην κανονική έκδοση του blogspot αλλά σίγουρα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Google Analytics εφόσον αποτελεί μια μικρογραφία του τελευταίου και παίρνει κάποια στοιχεία από αυτό.

.......................................................................................................................

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Ποτέ δεν είπα όχι στην αναδημοσίευση των αναρτήσεων μου. Μην ξεχνάτε ότι το μότο του παρόντος ιστολογίου είναι το: "Διαδώστε τη γνώση". Το μόνο που ζητώ είναι μια αναφορά πηγής. Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι (αρκετοί) οι οποίοι δεν έχουν την ικανότητα να παράγουν κάτι δικό τους και αρκούνται στη μέθοδο clopy - paste. Αυτό συνέβει με την προηγούμενη ανάρτηση του Locus Blogus με τίτλο: "ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΣΑΣ". Ένας wannabe blogger με το ψευδώνυμο Gamergreece το έκλεψε την επόμενη μέρα που αναρτήθηκε το post και το σήκωσε σε ένα δικό του blog ως δικό του (κλικ). Έστειλα emails αλλά απάντηση δεν υπάρχει εδώ και πάνω από μια εβδομάδα. Αυτό φανερώνει ότι το έκανε εν γνώση του αλλά επίσης φανερώνει και δόλο. Καλό θα είναι τέτοια άτομα αν δε συμμορφώνονται να απομονώνονται από τους υπόλοιπους.
back to top