Κυριακή 3 Μαΐου 2009

TRICKS ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σήμερα θα δούμε μερικά tricks και ένα πολύ καλό τρόπο για να κρατήσουμε ασφαλή το περιεχόμενο του υπολογιστή μας από διάφορα περίεργα μάτια.
Δείτε το Star Wars από μια διαφορετική προσέγγιση. Δεν υπάρχει ήχος και εικόνα αλλά κείμενο και κάποια γραφικά τα οποία είναι ενδιαφέρον. Πάμε έναρξη (start), πληκτρολογούμε cmd και πατάμε enter. Ανοίγει ένα μαύρο παράθυρο το οποίο ονομάζεται command prompt. Πληκτρολογείστε telnet towel.blinkenlights.nl και μετά enter.
Ένα παλιό trick για να κάνετε τις εικόνες να χορεύουν από ένα διαδυκτιακό χώρο που επισκέπτεστε είναι ο παρακάτω: Μπείτε σε ένα web site με πολλές φωτογραφίες, όπως είναι το images της Google, το Flickr και διάφορα άλλα. Όταν βρίσκεστε στη σελίδα με τις μικρογραφίες (thumbnails) των εικόνων πάτε στη μπάρα διευθύνσεων, σβήστε τη διεύθυνση, κάντε αντιγραφή - επικόλληση (copy-paste), τον παρακάτω κώδικα και πατήστε το enter. Ο κώδικας είναι ο εξής:
javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.images; DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=Math.sin(R*x1+i*x2+x3 )*x4+x5; DIS.top=Math.cos(R*y1+i*y2+y3) *y4+y5}R++ }setInterval('A()',5); void(0);
Τέλος για σήμερα να προτείνω το Keylemon. Τι είναι αυτό; Ένα πρόγραμμα το οποίο με τη συνεργασία της web cam που έχετε εγκατεστημένη στο pc σας μπορεί να διαβάζει το πρόσωπο του κατόχου του υπολογιστή και να επιτρέπει την πρόσβαση στο σύστημα. Η έκδοση του προγράμματος που προσφέρεται για free download δεν είναι η τελευταία αλλά δουλεύει μια χαρά και στα Vista και στα XP. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το σύστημα σας πρέπει να είναι στα 32 bit. Η εμπορική έκδοση στοιχίζει $20. Το πρόγραμμα προσφέρει και εναλλακτική λύση για πρόσβαση στο computer πληκτρολογώντας password.
back to top