Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε μια ανάρτηση η οποία θα περιέχει κάποιον κώδικα και θέλουμε να είναι ορατός στους αναγνώστες. Βάζοντας τον κώδικα ως έχει θα παρατηρήσουμε ότι με τη δημοσίευση του post μας ο κώδικας δεν υπάρχει και εμφανίζεται το προϊόν του κώδικα (αν μπορούμε να το πούμε έτσι για να γίνει κατανοητό), είτε αυτό είναι φωτογραφία, είτε banner είτε link.
Η αλήθεια είναι ότι όλη τη ζημιά την κάνουν τα σύμβολα < και >. Για να εμφανιστεί ο κώδικας έτσι ώστε οι αναγνώστες να μπορούνε να τον κάνουνε αντιγραφή - επικόληση (copy - paste) πρέπει να αντικαταστήσουμε τα παραπάνω σύμβολα. Πως θα γίνει αυτό και με τι θα αντικατασταθούνε; Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ο χρόνος που χρειάζεται είναι δυο λεπτά το πολύ.
Πάμε στην επιφάνεια εργασίας, κάνουμε δεξί κλικ, πάμε στη δημιουργία και από εκεί έγγραφο κειμένου (notepad). Κάνουμε αντιγραφή - επικόληση (copy - paste) τον κώδικα που θέλουμε να δημοσιεύσουμε και μετά πάμε πάνω στη μπάρα στην επεξεργασία και επιλέγουμε αντικατάσταση. Θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα ονομάζεται Αντικατάσταση και θα έχει δύο πεδία. το πρώτο λέει Εύρεση του και το δεύτερο Αντικατάσταση με. Στο πρώτο πεδίο βάζουμε το σύμβολο < και στο δεύτερο
(με αυτό αντικαθιστάται). Πατάμε αντικατάσταση όλων και βλέπουμε ότι στον κώδικα όπου είχε το σύμβολο < υπάρχει ο συνδυασμός
Δεν τελειώσαμε ακόμα. Κάνουμε την ίδια εργασία και για το σύμβολο > μόνο που το αντικαθιστούμε με
Πατάμε αντικατάσταση όλων και βλέπουμε ότι στον κώδικα όπου υπήρχε το σύμβολο > αντικαταστάθηκε από
Το κάνουμε αποθήκευση (save) και τελειώσαμε. Τώρα έτσι όπως μετατρέψαμε τον κώδικα αν τον αναρτήσουμε με αντιγραφή - επικόληση (copy - paste) θα εμφανιστεί κανονικά στο blog. Μια ματιά στην προεπισκόπηση θα σας πείσει. Καλή επιτυχία και προσέξτε τι αντικαθιστάτε με τι. Τα δύο screenshots παρακάτω θα σας βοηθήσουν να θυμάστε:

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

Καλώς σας βρήκα στο νέο μου blog. Δεν ξέρω τις εντυπώσεις σας αλλά το έκανα με μεράκι για συγκεκριμένο σκοπό. Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος blog είναι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας όποιες και αν είναι αυτές πάνω στο blogging, στο internet, σε διάφορα προγράμματα και να προτείνουμε sites που μπορούνε να μας εξυπηρετήσουν. Φυσικά είναι δεκτές όλες οι προτάσεις, και τα σχόλια.
Σκοπός αυτού του blog είναι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να γίνουμε "σοφότεροι". Οι προτάσεις που θα γίνονται απ' αυτό το blog δε θα απαιτούνε χρήματα (π.χ. αγορά ενός προγράμματος). Στόχος είναι οι δωρεάν λύσεις γιατί "οι καιροί είναι δύσκολοι για πρίγκηπες". Το internet είναι εργαλείο και παγκόσμια τράπεζα πληροφοριών. Υπάρχουν θαυμάσια πράγματα που μας περιμένουν να τ' ανακαλύψουμε και να τα εκμεταλευτούμε.
Μπορείτε να καταθέτετε τις προτάσεις σας στα σχόλια ή να στέλνετε e-mail (το οποίο είναι στα δεξιά πάνω).
Αυτά προς το παρόν.
back to top