Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ "TWEET THIS"

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Μετά από μια μικρή απουσία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων το Locus Blogus είναι εδώ με μια νέα ανάρτηση. Θα δούμε πως μπορούμε να προσθέσουμε στο blog μας ένα link με ένα εικονίδιο. Συγκεκριμένα το Tweet This. Όπως καταλάβατε αυτό το post είναι για τους λάτρεις του Twitter και του microblogging γενικότερα.
Μπαίνουμε μέσα στο λογαριασμό του blogspot και από τον Πανόπτη πάμε διάταξη και μετά επεξεργασία HTML. Κάνουμε κλικ στο κουτάκι που βρίσκεται δίπλα στην Πατάμε control και F (Ctrl + F) για να ανοίξει το ψαχτήρι στο κάτω μέρος του browser και πριν συνεχίσουμε παίρνουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (back up) του template μας. Μέσα στο ψαχτήρι βάζουμε με αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) το παρακάτω κομμάτι του κώδικα:

<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>

Αν δεν το βρείτε ψάξτε για το:

<p><data:post.body/></p>

Αυτόματα θα το δείτε στον κώδικα του template τονισμένο με χρώμα. Αμέσως μετά από αυτό το κομμάτι κώδικα κάντε αντιγραφή - επικόλληση το παρακάτω:

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><span style='float: left; background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj300Go3MXvuPx68fzO3Pn2Hr1DFYLA8d6Z9cYikycX-NmmPp01vN95andacBoTTdLzjGII1oAyXVQuaVYLMjRz6zDANcINsbPzbd5oSOIrSIzL5noUm555FKuYYTr0OHAKYu-b8pJRwb2S/s128/twitter-16x16.png) left no-repeat; padding-left: 20px;'><script charset='utf-8' src='http://bit.ly/javascript-api.js?version=latest&login=tweettrackjs&apiKey=R_7e9987b2fd13d7e4e881f9cbb168f523' type='text/javascript'/>
<script charset='utf-8' src='http://s.bit.ly/TweetAndTrack.js?v=1.01' type='text/javascript'/>
<a expr:onclick='"return TweetAndTrack.open(this, \"" + data:post.url + "\");"' href='#'>
<span style='display:none;'>I'm reading: <data:post.title/></span>Tweet this!</a></span></b:if>

Πατήστε αποθήκευση (save). Αν μπείτε ξανά στο blog σας και κάνετε κλικ στην επικεφαλίδα μιας ανάρτησης θα δείτε στο κάτω μέρος του post το παρακάτω εικονίδιο με τον σύνδεσμο Tweet This!
Αυτό ήταν! Καλή επιτυχία. ;-)
back to top