Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΝΤΕ HACKING ΣΕ WEBSITES

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να πειράξουμε όποια ιστοσελίδα θέλουμε. Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό είναι ένα είδος hacking αλλά όχι τέτοιο που να καταστρέφει websites και blogs άλλων. Αυτό δεν πρόκειται να το δείξω γιατί υπάρχουν πολύ κακοπροαίρετοι εκεί έξω. Αυτό το trick είναι για διασκέδαση. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ένας hacker ποτέ δεν προκαλεί ζημιά. Αυτές τις δουλειές τις κάνουν οι crackers.
Ανοίξτε το browser (προτείνω τον firefox) και στη μπάρα διευθύνσεων βάλτε τη διεύθυνση που θέλετε και πατήστε enter. Εφόσον φορτώσει η σελίδα διαγράψτε τη διεύθυνση από τη μπάρα διευθύνσεων και κάντε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) σ' αυτήν το παρακάτω JavaScript και πατήστε εnter:

javascript:document.body.contentEditable='true'; document.designMode= 'on' ; void 0

Με την πρώτη ματιά δεν άλλαξε τίποτα αλλά αν κάνετε κλικ πάνω σε μια φωτογραφία θα δείτε ότι μπορείτε να τη μεγαλώσετε, να τη μικρύνετε, να τη σύρετε ή να τη σβήσετε. Αν κάνετε κλικ σε ένα κείμενο θα δείτε ότι μπορείτε να σβήσετε το κείμενο ή να το αλλάξετε (και θα έχει την ίδια γραμματοσειρά). Όταν τελειώσετε πάτε στη μπάρα διεθύνσεων σβήστε το σκριπτάκι και βάλτε τη διεύθυνση του website αλλά μην πατήσετε enter. Τώρα με ένα πρόγραμμα που μπορείτε να πάρετε screenshots από την οθόνη σας αποθανατίστε το δημιούργημα σας. Τέτοια προγράμματα υπάρχουν άφθονα στο internet. Ένα καλό πρόγραμμα είναι το ScreenHunter. Αν θέλετε μπορείτε να το αποθηκεύσετε. Πάτε αρχείο, αποθήκευση ως, δώστε όνομα και κάντε το save σαν πλήρη ιστοσελίδα. Φυσικά το παρακάτω γίνεται και με Photoshop το οποίο όμως θέλει χρόνο υπομονή και γνώσεις. Κάτω σας έχω ένα παράδειγμα. Κάντε διπλό κλικ για να δείτε την εικόνα και διβάστε την προσεκτικά. Καλή διασκέδαση!

Νιώσατε λίγο hackers? ;-D
back to top