Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΑΧΡΗΣΤΑ TRICKS

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Σήμερα θα ασχοληθούμε με μερικά κολπάκια στο internet και στα windows. Δεν προσφέρουν τίποτα, απλά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως ένα είδος ψυχαγωγίας.
Ανοίξτε το browser και μπείτε στην κεντρική σελίδα της Google. Πληκτρολογείστε στο ψαχτήρι: french military victories και πατήστε το Αισθάνομαι τυχερός (I 'm feeling lucky). Θα δείτε το παρακάτω (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση):

Με τη Google υπάρχουν πολλά κολπάκια. Άλλο ένα πολύ γνωστό είναι αν γράψετε Google easter egg και πατήσετε το Αισθάνομαι τυχερός (I 'm feeling lucky) θα δείτε κάτι ωραίο και χαριτωμένο.
Πάτε στην επιφάνεια εργασίας, κάντε δεξί κλικ και πάτε δημιουργία και από τον υποκατάλογο που θα ανοίξει επιλέξτε έγγραφο κειμένου (notepad). Ανοίξτε το και γράψτε μέσα Bush hides the facts. Μετά πάτε πάνω δεξιά που λέει αρχείο, επιλέξτε αποθήκευση ως, δώστε ένα όνομα στο αρχείο σας, πατήστε OK και κλείστε το. Αμέσως μετά ανοίξτε ξανά το αρχείο που μόλις αποθηκεύσατε (notepad) για να δείτε αυτό που γράψατε. Σας περιμένει μια έκπληξη. (Συνομωσία;)
Το ξέρετε ότι δε μπορείτε να δώσετε σε κανένα αρχείο το όνομα CON; Δοκιμάστε το και θα δείτε.
Πάμε σε ένα άλλο κολπάκι. Το ανακάλυψε ένας Βραζιλιάνος και ούτε η Microsoft ούτε ο ίδιος ο Bill Gates μπορέσανε να δώσουνε μια εξήγηση. Ανοίξτε ένα έγγραφο Word και γράψτε =rand (200,99) και πατήστε enter. Θα δείτε κάτι απίστευτο.
Ανοίξτε ένα αρχείο notepad και πληκτρολογείστε Q33N. Μετά πάτε πάνω και κάντε κλικ στο μορφή και από εκεί επιλέξτε γραμματοσειρά. Δώστε μέγεθος γραμματοσειράς 72 και επιλέξτε για fonts το Wingdings. Παρατηρείστε πως άλλαξε αυτό που πληκτρολογήσατε. Με αυτό και μερικά άλλα παρόμοια είχε γίνει χαμός το 2001 μετά την κατάρευση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. Το ένα από τα δύο αεροπλάνα που έπεσαν πάνω στους πύργους είχε τον ίδιο κωδικό, δηλαδή Q33N. Διαβολική σύμπτωση, ε;
Αυτά για σήμερα... Σύντομα να αναρτηθούνε περισσότερα.
back to top