Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

TUTORIALS

Πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε κάτι αλλά δε γνωρίζουμε πως. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα αλλά με το που ξεκινάμε σε πέντε λεπτά απογοητευόμαστε γιατί δε βγάζουμε νόημα και τα παρατάμε. Άλλες φορές αναγκαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουμε ένα βιβλίο το οποίο εξηγεί ορισμένα πράγματα.
Δέχομαι αρκετά emails από αναγνώστες του Locus Blogus που ρωτάνε διάφορα πράγματα. Πολλές φορές η λύση σε ένα πρόβλημα είναι μπροστά μας. Πώς θα τη βρούμε; Με έναν υπολογιστή και μια σύνδεση στο διαδύκτιο.
Η απάντηση στο πως θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε διάφορα προγράμματα, να διορθώνουμε κάτι που εμφανίζει πρόβλημα, να μάθουμε μια γλώσσα προγραμματισμού είναι τα Tutorials (διδακτικοί οδηγοί). Με μια επίσκεψη στο You Tube και με μια αναζήτηση θα βρούμε πάρα πολλά videos που θα μας εξηγήσουν πως θα διορθώσουμε κάτι ή πως θα χρησιμοποιήσουμε κάτι. Τι ίδιο συμβαίνει και στα Google videos, στο Veoh και αλλού. Αυτή η λύση (video tutorials) είναι η καλύτερη γιατί δε διαβάζετε μόνο αλλά βλέπετε την εφαρμογή στην πράξη και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση.
Μπορείτε να βρείτε επίσης με μια αναζήτηση στη μηχανή της Google διάφορα tutorials σε μορφή doc, pdf κλπ.
Υπάρχουν και ιστοσελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά με tutorials και τα παρέχουν εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα μια κορυφαία σελίδα που παρέχει tutorials με σκοπό τη μάθηση διαφόρων γλωσσών προγραμματισμού είναι η w3schools.com. Για να μάθετε Java μπορείτε να μπείτε στο The Java Tutorials. Με το Tutorpipe μπορείτε να μάθετε Flash και Dreamweaver με τη μέθοδο των video tutorials. Στο good - tutorials μπορείτε να βρείτε οδηγούς μάθησης από προγραμματισμό και εφαρμογές (CSS, Flash, HTML, Illustrator,Java, JavaScript, Maya, Photography, Photoshop, PHP, Ruby, Ruby on Rails, 3ds Max) μέχρι και πρακτικά πράγματα (π.χ. πως θα δημιουργήσετε στο σπίτι σας ένα studio φωτογραφίας).
Μπορούμε να βρούμε tutorials όχι μόνο για ότι αφορά τους υπολογιστές αλλά και για πιο πρακτικά πράγματα όπως προανέφερα (κατασκευές, μαγειρική κλπ.). Όλα υπάρχουν στο internet και είναι δωρεάν. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τα αναζητήσουμε και να διαθέσουμε χρόνο.
back to top