Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣΘΗΚΗ LINK ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΣΤΟ BLOG

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να δώσετε τη δυνατότητα στους αναγνώστες σας να εκτυπώνουν τα post σας με ένα κλικ; Η όλη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Πάμε να δούμε πως γίνεται.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό του blogspot και από εκεί πάμε πανόπτης, διάταξη και επεξεργασία HTML. Πρώτα κρατάμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (back up) σε περίπτωση που συναντήσουμε κάποιο πρόβλημα. Μετά πληκτρολογούμε Control και F (CTRL + F) για να ανοίξει το ψαχτήρι μας στο κάτω μέρος της οθόνης. Πληκτρολογούμε στο ψαχτήρι μας </head> και αμέσως θα δούμε στον κώδικα μας τονισμένο με πράσινο χρώμα το κομμάτι που πληκτρολογήσαμε προηγουμένως. Αμέσως πριν από αυτό κάνουμε αντιγραφή επικόλληση (copy - paste) το παρακάτω κομμάτι κώδικα:

<style media='print' type='text/css'> #header-wrapper, #header, .header, #sidebar-wrapper, .sidebar, #footer-wrapper, #footer, .date-header, .post-meta-data, .comment-link, .comment-footer, #blog-pager, #backlinks-container, #navbar-section, .subscribe_notice, .noprint {display: none;} #main-wrapper {width: 95%} </style>

Πατάμε αποθήκευση (save) και μετά κάνουμε κλικ στο κουτάκι που βρίσκεται δίπλα στην Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων. Μετά στο ψαχτήρι μας πληκτρολογούμε: <p><data:post.body/></p> ή αν δε βρεθεί το παρακάτω κομμάτι του κώδικα πληκτρολογούμε: <data:post.body/> και αν δε μας ικανοποιεί ούτε αυτό τότε ψάχνουμε για το: <a expr:name='data:post.id'/> (προτείνεται) και θα δούμε στον κώδικα μας τονισμένο με πράσινο χρώμα το κομμάτι που πληκτρολογήσαμε προηγουμένως. Αμέσως πριν από αυτό το κομμάτι κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) το παρακάτω κομμάτι κώδικα:

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> <span style='background: url(http://bloggerbuster.com/images/print.gif) left no-repeat; padding-left: 20px;'><a href='javascript:window.print()'>Print this post</a></span> </b:if>

Πατήστε αποθήκευση (save). Όταν βρίσκεστε στο blog σας για να δείτε το εικονίδιο και το link για την εκτύπωση πρέπει να μπείτε σε ένα post, δηλαδή αν κάνετε κλικ στον τίτλο ενός post θα δείτε το εικονίδιο και το link για την εκτύπωση. Κάντε κλικ και θα δείτε. Εννοείται ότι βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη εκτυπωτή. Αν κάνετε μια εκτύπωση ενός post σας θα δείτε ότι εκτυπώνεται μόνο το post και όχι οι sidebars και τα υπόλοιπα στοιχεία του blog σας. Για να καταλάβετε καλύτερα δείτε το παρακάτω screenshot. Καλό, ε; Καλή επιτυχία.
back to top