Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ BLOGSPOT

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Πριν από λίγες μέρες έλαβα ένα email από μια blogger που συναντούσε ένα πρόβλημα στο ιστολόγιο της. Το πρόβλημα ήταν ότι οι αναρτήσεις της έβγαιναν εις διπλούν. Τι εννοώ; Ότι κάτω από μια ανάρτηση εμφανιζόταν άλλη μια φορά το ίδιο post. Αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο για την εμφάνιση ενός blog. Η αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στον κώδικα και είναι εύκολη.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό που έχουμε στο blogspot και από τον πανόπτη πάμε διάταξη, και επεξεργασία HTML. Πριν κάνουμε οτιδήποτε πάντα παίρνουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (back up) του ιστολογίου μας. Μετά πατάμε Control και F (Ctrl+F) για να ανοίξει στο κάτω μέρος του browser το ψαχτήρι και πληκτρολογούμε:

<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Αναρτήσεις ιστολογίου' type='Blog'/>

Θα δούμε στον κώδικα του template μας τονισμένο με πράσινο χρώμα το παραπάνω κομμάτι κώδικα. Αν έχουμε πρόβλημα διπλής ανάρτησης θα δούμε ακριβώς κάτω από τον κώδικα που προαναφέραμε το ίδιο απλά του νούμερο αντί για 1 θα είναι 2, δηλαδή:

<b:widget id='Blog2' locked='true' title='Αναρτήσεις ιστολογίου' type='Blog'/>

Αυτό είναι η αιτία που εμφανίζονται οι αναρτήσεις διπλές. Διαγράψτε το και πατήστε αποθήκευση (save). Αν επισκευτείτε το ιστολόγιο σας θα δείτε ότι κάθε ανάρτηση σας εμφανίζεται μόνο μια φορά.
Καλή επιτυχία!
back to top