Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΝΤΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ POST

Η αναγνώστρια του Locus Blogus LoLa ζήτησε να μάθει πως μπορεί, όταν ανεβάζει ένα post, να φαίνεται ένα μέρος της ανάρτησης και ο αναγνώστης για να το δει όλο πρέπει να κάνει κλικ. Τo wordpress δίνει αυτή τη δυνατότητα αλλά το blogspot; Η απάντηση είναι ότι γίνεται αν πειράξουμε λίγο τον κώδικα. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας και από εκεί πάμε πανόπτης, διάταξη και επεξεργασία HTML. πριν προχωρήσουμε παίρνουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (back up) του template. Μετά κάνουμε κλικ στο κουτάκι που βρίσκεται δίπλα στην επέκταση γραφικών στοιχείων προτύπου. Πατάμε Ctrl+F και βρίσκουμε το </head> Ακριβώς πριν απ' αυτό κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον παρακάτω κώδικα.

<script language='javascript' src='http://halotemplates.s3.amazonaws.com/jquery-truncator/jquery-1.2.3.pack.js' type='text/javascript'/> <script language='javascript' src='http://halotemplates.s3.amazonaws.com/jquery-truncator/jquery.expander.js' type='text/javascript'/> <script type='text/javascript'> $(document).ready(function() { $('.excerpt').expander({ slicePoint: 280, // default is 100 expandText: '[...]', // default is 'read more...' }); }); </script>


Μετά πάμε να βρούμε το παρακάτω κομμάτι του κώδικα:

<div class='post-body entry-content'> <data:post.body/> <div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats --> </div>

Αν δυσκολεύεστε με το Ctrl+F βρείτε το <data:post.body/> Η παράγραφος θα βρεθεί κατευθείαν. Μετά έχοντας πατημένο το αριστερό κουμπί από το ποντίκι μας σέρνουμε τον κέρσορα για να τονίσουμε (highlight) την παράγραφο. Δείτε το παρακάτω screenshot.


Το παραπάνω κομμάτι του κώδικα το αντκαθιστούμε, κάνοντας αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste), με το παρακάτω κώδικα:

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
<div class='excerpt post-body entry-content'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->
</div>
<b:else/>
<div class='post-body entry-content'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->
</div>
</b:if>

Τώρα πατήστε προεπισκόπηση και αν είστε ευχαριστημένοι πατήστε αποθήκευση (save). Δείτε τα δύο παρακάτω screenshots για να πάρετε μια ιδέα πως θα είναι. Το πρώτο δείχνει ένα μέρος του κειμένου και δεύτερο ολόκληρο αν κάνουμε κλικ στο [...] Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγέθυνση.




back to top