Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΘΗΚΗ HIT COUNTER ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να βάλουμε έναν μετρητή αναγνώσεων ανάρτησης. Είναι πολύ εύκολο και το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά λεπτά.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας στο blogspot και από τον πανόπτη πάμε στη διάταξη και από εκεί στην επεξεργασία HTML. Πριν προχωρήσουμε παίρνουμε ένα αντίγραφο αφαλείας (back up) του κώδικα μας. Μετά πατάμε μέσα στο κουτάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων. Πατάμε control και F (Ctrl+F) για να ανοίξει το ψαχτήρι στο κάτω μέρος του φυλλομετρητή (browser).
Μέσα στο πλαίσιο στο ψαχτήρι πληκτρολογείστε <div class='post-header-line-1'/> και θα σας εμφανιστεί τονισμένο με χρώμα μέσα στον κώδικα. Αν δεν το βρίσκετε δοκιμάστε να βρείτε το <data:post.body/> και μόλις το βρείτε αμέσως μετά από αυτό κάντε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον παρακάτω κώδικα του widget:

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><div align='center' style='border:solid 2px #999999; padding:2px; margin:2px; width:100px; display:compact'><img height='16' src='http://forums.bit-tech.net/images-light/misc/stats.gif' width='16'/> <a href='http://locusblogus.blogspot.com'><b><font size='2'><script src='http://nirav07.ulmb.com/counter.php' type='text/javascript'/> Views</font></b></a></div></b:if>

Πατήστε αποθήκευση (save) και είστε έτοιμοι. Για να δείτε το μετρητή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο ιστολόγιο σας και να κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο μιας ανάρτησης σας. Τότε θα το δείτε κάτω από τον τίτλο της ανάρτησης σας. Το συγκεκριμένο gadget έχει προστεθεί και στο Locus Blogus. Με ένα κλικ σε τίτλο μιας ανάρτησης θα το δείτε και αν σας αρέσει μπορείτε να προχωρήσετε στην προσθήκη αυτού στο δικό σας blog. Ο μετρητής μετράει την κάθε επίσκεψη σε κάθε ανάρτηση ακόμα και αν προέρχεται από την ίδια IP. Αυτό σημαίνει ότι όσες επισκέψεις κάνουν στις αναρτήσεις τους και οι ιδιοκτήτες των ιστολογίων αυτές θα καταγραφούνε. Άρα δε μιλάμε για κάτι αξιόπιστο εφόσον δε μετράει μοναδικούς επισκέπτες κάτι που κάνει το Google Analytics, το Extreme Tracking και άλλες διαδυκτιακές υπηρεσίες.
Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση. Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες.
back to top