Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ONLINE ΕΡΓΑΣΙΑ

Γεια σας φίλοι και φίλες. Έχουμε να τα πούμε σχεδόν τρεις μήνες. Προσωπικοί λόγοι δεν επέτρεψαν αναρτήσεις στο Locus Blogus αν και όποιες απορίες αναγνωστών εκδηλώθηκαν μέσω σχολίων ή email απαντήθηκαν κανονικά.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με την online εργασία, το affiliation και το περίφημο make lots of money online, quick and easy. Σίγουρα θα θίξουμε μεγάλο θέμα αλλά ας προσπαθήσουμε να τα ξεδιαλύνουμε με λίγα και απλά λόγια.
Είστε άνεργοι ή δουλεύετε και θέλετε έξτρα εισόδημα δουλεύοντας μέσω διαδυκτίου; Θα σας στεναχωρήσω αλλά αυτό είναι δύσκολο. Όχι ανέφικτο αλλά πολύ δύσκολο. Στην Ελλάδα η online εργασία είναι ανύπαρκτη. Για να δουλέψετε σε κάποια εταιρία στο εξωτερικό θα πρέπει να γνωρίζετε οπωσδήποτε αγγλικά και να έχετε πολύ καλές γνώσεις πάνω στους υπολογιστές. Να μη γελιόμαστε. Η χρήση facebook, twitter και email δε θεωρούνται γνώσεις Η/Υ. Αν γνωρίζετε προγραμματισμό ίσως να έχετε κάποιες ευκαιρίες αν και το πιο σίγουρο είναι να δουλέψετε ως free lancers. Μην ελπίζετε να βγάλετε χρήματα μέσω διαφημίσεων AdSense ή άλλων παρόμοιων υπηρεσιών. Αυτό το έχουν πετύχει ελάχιστοι στον πλανήτη. Με το AdSense και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πάρετε ψίχουλα και να εξασφαλίσετε πελατεία για τη Google. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχετε καθημερινά δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες (το λιγότερο) στο ιστολόγιο σας ή στην ιστοσελίδα σας. Για να βγάλετε χρήματα μέσω internet θα πρέπει να έχετε μια πολύ καλή ιδέα και πρωτότυπη. Να την εφαρμόσετε και να την προωθήσετε. Θα πρέπει να επενδύσετε πολύ χρόνο και ίσως στο τέλος ανταμειφθείτε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το the million dolar homepage.
Πάμε στο affiliation. Άλλη μια διαδυκτιακή κομπίνα που θα σας κάνει να δουλεύετε σαν είλωτες για μεγάλες εταιρίες. Εσείς θα πάρετε ψίχουλα (αν πάρετε κάτι) και τα μεγάλα κέρδη θα τα καρπωθούνε οι εταιρίες. Τι είναι affiliation; Προώθηση και πώληση προϊόντων διαφόρων εταιριών (π.χ. Amazon κλπ.) μέσω ιστολογίων, websites, email, κοινωνικών δυκτίων κλπ. Με λίγα λόγια θα είστε διαδυκτιακοί πλασιέ. Θα πρέπει να αναλώσετε απίστευτο χρόνο για το απόλυτο τίποτα.
Πάμε στην τρίτη περίπτωση. Να είμαστε ειλικρινείς σχεδόν όλοι μας έχουμε ψάξει στο internet για το πως θα βγάλουμε γρήγορα και πολλά λεφτά μέσω διαδυκτίου. Συνήθως καταλήγαμε σε videos στο You Tube ή σε websites όπου διάφοροι λένε ότι έχουνε τον τρόπο για το πως θα γίνετε εν μια νυκτί πλούσιοι. Θα σας έχουνε στον πρόλογο λέγοντας διάφορα ανούσια πράγματα και στο τέλος θα σας ζητήσουν να αγοράσετε το εγχειρίδιο τους ή να εγγραφείτε δωρεάν στην ιστοσελίδα τους. Τέτοια εγχειρίδια μπορείτε να βρείτε άπειρα στα torrents για να δείτε τι γράφουν, να σας φύγει η περιέργεια και να καταλήξετε ότι όλα αυτά είναι μια απάτη. Αν κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα τους αυτό θα είναι και το μόνο δωρεάν πράγμα που σας προσφέρουν. Για να δείτε τα περιεχόμενα θα πρέπει να συνεισφέρετε τον οβολό σας μέσω Pay Pal συνήθως αλλιώς θα κάθεστε και θα βλέπετε απλά την ιστοσελίδα τους. Αρκεί να σκεφτείτε ότι αν τα χρήματα έβγαιναν τόσο γρήγορα και αβασάνιστα τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα είμασταν εκατομυριούχοι. Επειδή όμως αυτό δε συμβαίνει οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά είναι μια απάτη και τίποτα παραπάνω.
Αν θέλετε να βγάλετε κάποιο εισόδημα μέσω internet θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα και να επενδύσετε σε πολύ χρόνο για την εφαρμογή αυτής και την προώθηση της καθώς επίσης να έχετε πολύ υπομονή. Δεν είναι δυνατό να περιμένετε αποτελέσματα σε λίγες μέρες. Μπορείτε να ανοίξετε ένα διαδυκτιακό μαγαζί στο ebay. Το τελευταίο έχει σίγουρα πολύ περισσότερες πιθανότητες να σας αποφέρει κάποιο κέρδος αλλά και πάλι να θυμάστε ότι χρειάζεται χρόνο, υπομονή και αποφασιστικότητα. Το καλύτερο θα είναι να μάθετε προγραμματισμό και να δουλέψετε ως free lancers. Η online εργασία προϋποθέτει σκληρή εργασία.
Ελπίζω να ξεδιαλύναμε λιγάκι το τοπίο. Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα αρκετοί επιτήδειοι ψάχνουν ευκαιρίες για να ξεγελάσουν τον κόσμο και να εκμεταλλευτούνε τις αδυναμίες του.
back to top