Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΘΗΚΗ AUDIO PLAYER

Καλησπέρα. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να βάλουμε έναν audio player στο blog μας σαν widget και επίσης πως μπορούμε να το βάλουμε σε μια ανάρτηση αν θέλουμε οι αναγνώστες μας να ακούσουνε κάτι.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εγγραφούμε σε δύο web sites. Στο MyDataNest και στο MIXPOD. Στο πρώτο (MyDataNest) εφόσον κάνουμε registration μπορούμε να ανεβάζουμε τα ηχητικά μας αρχεία. Η διαδικασία είναι εύκολη. Όταν τελειώσουμε με το upload του ή των αρχείων μας πρέπει να πάρουμε τα links που οδηγούνε σε αυτά. Πρώτα ανοίγουμε ένα έγγραφο του wordpad για να μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε εκεί πρόχειρα. Επιστρέφουμε στο MyDataNest και κάνουμε κλικ σε ένα αρχείο που θέλουμε (δείτε το παρακάτω screenshot [κλικ για μεγέθυνση]).

Θα μεταφερθείτε σε μια άλλη σελίδα η οποία το μόνο που θα δείχνει είναι ένας player. Πάμε στη μπάρα διευθύνσεων και αντιγράφουμε τη διεύθυνση στο αρχείο wordpad που ανοίξαμε προηγουμένως (δείτε το παρακάτω screenshot [κλικ για μεγέθυνση]).

Μετά μπαίνουμε στο λογαριασμό που δημιουργήσαμε στην αρχή στο MIXPOD. Εκεί πέρα κάνουμε κλικ στο create playlist και θα μεταφερθείτε σε ένα περιβάλλον όπως το παρακάτω screenshot (δείτε το παρακάτω screenshot [κλικ για μεγέθυνση]).


Κάνουμε κλικ στο Add URL και μέσα στο πάνω πλαίσιο κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τη διεύθυνση που πήραμε από το MyDataNest και την κάναμε copy - paste στο wordpad. Στα κάτω πλαίσια βάζουμε όνομα καλλιτέχνη και τίτλο τραγουδιού. Μετά πάμε και κάνουμε κλικ στο customize για να διαλέξουμε skin της αρεσκείας μας και στο τέλος κάνουμε κλικ στο save playlist. Εκεί βάζουμε (υποχρεωτικά) τίτλο για την playlist μας και αν θέλουμε περιγραφή. Μετά κάνουμε κλικ στο save (get code) και παίρνουμε τον κώδικα που θα βάλουμε στο blog μας.
Αν θέλουμε να βάλουμε τον player ως widget τότε πάμε στον πανόπτη και από εκεί στη διάταξη, προσθήκη gadget και HTML/JavaScript. Εκεί μέσα κάντε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον κώδικα και πατήστε αποθήκευση (save).
Αν θέλετε να τον βάλετε σε μια ανάρτηση τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε
αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον κώδικα στο πλαίσιο που γράφετε τα posts σας. Δείτε ένα παράδειγμα. Έχω σηκώσει το νέο single των Bon Jovi "We weren 't born to follow" το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στα online μαγαζιά ενώ θα βγει στην κανονική αγορά (δηλαδή στα μαγαζιά) στης 10 Νοεμβρίου. Έχω τον παρακάτω κώδικα:

<img style="visibility:hidden;width:0px;height:0px;" border=0 width=0 height=0 src="http://counters.gigya.com/wildfire/IMP/CXNID=2000002.0NXC/bT*xJmx*PTEyNTMxMjE4MDIzNTkmcHQ9MTI1MzEyMTgxODI2NSZwPTE4MDMxJmQ9Jmc9MSZvPTYzYzQ4MzA*YTNlNDQ2N2VhNThkNzA1ZTBlZjVhYjZh.gif" /><center><p style="visibility:visible;"><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://assets.myflashfetish.com/swf/mp3/mff-pill.swf" height="110" width="265" style="width:265px;height:110px"><param name="movie" value="http://assets.myflashfetish.com/swf/mp3/mff-pill.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="scale" value="noscale" /><param name="salign" value="TL" /><param name="wmode" value="transparent"/><param name="flashvars" value="myid=29801243&path=2009/09/16&mycolor=222222&mycolor2=77ADD1&mycolor3=FFFFFF&autoplay=true&rand=0&f=4&vol=100&pat=0&grad=false&ow=265&oh=110"/></object><br><a href="http://www.mixpod.com/playlist/29801243" target="_blank"><img src="http://assets.myflashfetish.com/images/get-tracks.gif" title="Get Music Tracks!" style="border-style:none;" alt="Music"></a><a href="http://www.mixpod.com" target="_blank"><img src="http://assets.myflashfetish.com/images/make-own.gif" title="Create A Playlist!" style="border-style:none;" alt="Playlist"></a><br /><a href="http://mixpod.com">MySpace Playlist</a> at <a href="http://mixpod.com">MixPod.com</a></p></center>

Το κομμάτι του κώδικα που είναι με κόκκινο χρώμα υπάρχει σε όλους τους κώδικες που θα πάρετε για τις playlists σας και αντιπροσωπεύει κάποια έξτρα links. Θα εμφανίζεται ο player έτσι:



Αν αφαιρέσουμε το κομμάτι του κώδικα με κόκκινο χρώμα η εμφάνιση του player θα είναι έτσι:

Κλείνοντας να πω ότιαν κάποιος επισκευτεί το ιστολόγιο σας και έχετε βάλει έναν audio player αυτός ξεκινάει αυτόματα να παίζει τη μουσική που διαλέξατε. Αυτό ίσως αποδειχτεί και δίκοπο μαχαίρι γιατί κάποιοι αναγνώστες ενοχλούνται και όταν διαβάζουν μια ανάρτηση δε θέλουν τίποτα να τους αποσπά την προσοχή. Βέβαια υπάρχει και η άλλη μερίδα αναγνωστών που τους αρέσει μια μουσική υπόκρουση και με μια προσεκτική playlist μπορεί και να τους κερδίσετε. Οι players πάντως έχουν κουμπιά για την ένταση, μπρος, πίσω και παύση. Καλή επιτυχία.
back to top