Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

BLOGGER ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

Όσο προχωράει η εποχή τόσο πληθαίνουν τα WiFi spots (ασύρματα δύκτια) και μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο διαδύκτιο όχι μόνο από laptops αλλά και από κινητά τηλέφωνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να σερφάρουνε από καφετέριες, ξενοδοχεία κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει ότι και ένας που δεν έχει υπολογιστή στο σπίτι του μπορεί να σερφάρει μόνο από το κινητό του. Για να κερδίσουμε όμως αναγνώστες των ιστολογίων μας μέσα από κινητά πρέπει να κάνουμε το περιβάλλον του ιστολογίου μας πιο φιλικό προς τα κινητά τηλέφωνα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας στο blogspot και από τον πανόπτη πάμε στη διάταξη και από εκεί στην επεξεργασία HTML. Πριν προχωρήσουμε παίρνουμε ένα αντίγραφο αφαλείας (back up) του κώδικα μας. Πατάμε control και F (Ctrl+F) για να ανοίξει το ψαχτήρι στο κάτω μέρος του φυλλομετρητή (browser).
Μέσα στο πλαίσιο στο ψαχτήρι πληκτρολογείστε:

<b:include data='blog' name='all-head-content'/>

και θα σας εμφανιστεί τονισμένο με χρώμα μέσα στον κώδικα.
Αμέσως κάτω από αυτό προσθέστε τον παρακάτω κώδικα:

<meta content='IE=EmulateIE7' http-equiv='X-UA-Compatible'/> <b:if cond='data:blog.isMobile'> <meta content='width=device-width, initial-scale=1.0, user-scalable=0' name='viewport'/> <b:else/> <meta content='width=1100' name='viewport'/> </b:if>

Πατήστε αποθήκευση (save) και είστε έτοιμοι. Τώρα ο καθένας μπορεί να επισκευτεί το ιστολόγιο μας από το κινητό του χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα η μικρή οθόνη του κινητού. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ασύρματο δύκτιο ή σήμα 3G. Ακόμα και για έναν blogger είναι πιο εύκολο να σηκώσει μια ανάρτηση μέσω του κινητού του.
back to top