Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Print this post

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Πολλές φορές έχουμε ιστολόγια σε διαφορετικούς λογαριασμούς και αναγκαζόμαστε να κάνουμε sign in και sign out πολλές φορές για να τα διαχειριστούμε όλα. Μπορούμε να μεταφέρουμε ένα ιστολόγιο σε άλλο λογαριασμό. Αυτό μπορεί να γίνει και σε περίπτωση που θέλουμε να πουλήσουμε ένα blog. Στο εξωτερικό οι αγοραπωλησίες ιστολογίων και web sites είναι κάτι συνηθισμένο. Τα τελευταία δύο χρόνια αυτή η συνήθεια έκανε την εμφάνιση της και στην Ελλάδα.
Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε εφτά βήματα και ο χρόνος που απαιτείται είναι πολύ λίγος. Πάμε να δούμε πως γίνεται (για μεγαλύτερη κατανόηση δείτε τα screenshots και για τη μεγέθυνση αυτών κάντε κλικ επάνω τους):

1) Μπαίνουμε στο λογαριασμό που έχουμε στο blogspot και από τον πανόπτη μπαίνουμε στις ρυθμίσεις.
2) Από τις ρυθμίσεις κάνουμε κλικ στις άδειες.

3) Το επόμενο βήμα είναι να πατήσουμε το κουμπί "Προσθήκη συγγραφέων".

4) Πληκτρολογείτε το email που θέλετε να στείλετε πρόσκληση μέσα στο πλαίσιο και μετά κάντε κλικ στο κουμπί "Πρόσκληση".

5) Στο επόμενο βήμα ο ιδιοκτήτης του email που πληκτρολογήσαμε προηγουμένως θα λάβει ένα email με ένα link στο οποίο πρέπει να κάνει κλικ αν δέχεται να συμμετάσχει στο ιστολόγιο και να βάλει το username του και το password του.

6) Με το που θα δεχτεί ο αποδέκτης της πρόσκλησης και θα ολοκληρωθεί το προηγούμενο βήμα θα χρειαστεί να παραχωρήσετε δικαιώματα διαχειριστή πατώντας στο link "εκχώρηση δικαιωμάτων διαχειριστή". Κάνοντας κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που θα λέει τι ακριβώς κάνει αυτή η ενέργεια (παραχώρηση δικαιωμάτων διαχειριστή).


7) Μετά από όλα τα παραπάνω θα δείτε ότι μπορείτε να κάνετε ανάκληση δικαιωμάτων διαχειριστή. Το ίδιο βέβαια μπορεί να κάνει και ο νέος διαχειριστής οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιους παραχωρείτε δικαιώματα. Επίσης υπάρχει άλλο ένα κουμπί "Κατάργηση" σε περίπτωση που θέλετε να καταργήσετε την πρόσβαση σε κάποιον χρήστη ή να καταργήσετε τον εαυτό σας σε περίπτωση που πουλήσατε το ιστολόγιο σας αφήνοντας ως διαχειριστή το άτομο ή τα άτομα που το αγοράσανε.

8 σχόλια:

 1. @Γιάννης Και πάνω απ' όλα εύκολο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν πιστεύω να είσαι σε διαδικασία πουλήματος και'συ και σταμάτησες :))

  Καλό ΣΒΚ να'χεις!
  Χάθηκες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @zoyzoy Δεν πουλάω τίποτα ζουζουνάκι ούτε σταμάτησα, αλλά το πανεπιστήμιο θέλει αρκετό διάβασμα και από χθες είμαι και πάλι άνεργος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το δοκίμασα στο blog μου, αλλά τίποτα.Καμια συμβουλή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ΡΕΑ Στην ουσία δίνεις δικαίωμα συντάκτη στον εαυτό σου σηλώνοντας τον άλλο σου λογαριασμό email... Σίγουρα κάτι λάθος κάνεις... Δεν είναι κόλπο απλά οδηγός για το πως γίνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το blog το ξεκινησα για δοκιμη απο έναν αλλον λογαριασμο.Τωρα θελω να τα διαχειριζομαι απο το email του blog μου.Εκανα ακριβωσ τα παραπανω αλλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ΡΕΑ Δε θα διαχειρίζεσαι το ιστολόγιο σου μ΄'εσω λογαριασμού ηλεκτρονιού ταχυδρομείου. Απλά θα μπαίνει σε έναν λογαριαμσό blogspot (σ' αυτόν που έκανες προσθήκη το ιστολόγιο σου)και από εκεί θα το διαχειρίζεσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top