Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Print this post

ΠΡΟΣΘΗΚΗ HIT COUNTER ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να βάλουμε έναν μετρητή αναγνώσεων ανάρτησης. Είναι πολύ εύκολο και το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά λεπτά.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας στο blogspot και από τον πανόπτη πάμε στη διάταξη και από εκεί στην επεξεργασία HTML. Πριν προχωρήσουμε παίρνουμε ένα αντίγραφο αφαλείας (back up) του κώδικα μας. Μετά πατάμε μέσα στο κουτάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων. Πατάμε control και F (Ctrl+F) για να ανοίξει το ψαχτήρι στο κάτω μέρος του φυλλομετρητή (browser).
Μέσα στο πλαίσιο στο ψαχτήρι πληκτρολογείστε <div class='post-header-line-1'/> και θα σας εμφανιστεί τονισμένο με χρώμα μέσα στον κώδικα. Αν δεν το βρίσκετε δοκιμάστε να βρείτε το <data:post.body/> και μόλις το βρείτε αμέσως μετά από αυτό κάντε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον παρακάτω κώδικα του widget:

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><div align='center' style='border:solid 2px #999999; padding:2px; margin:2px; width:100px; display:compact'><img height='16' src='http://forums.bit-tech.net/images-light/misc/stats.gif' width='16'/> <a href='http://locusblogus.blogspot.com'><b><font size='2'><script src='http://nirav07.ulmb.com/counter.php' type='text/javascript'/> Views</font></b></a></div></b:if>

Πατήστε αποθήκευση (save) και είστε έτοιμοι. Για να δείτε το μετρητή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο ιστολόγιο σας και να κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο μιας ανάρτησης σας. Τότε θα το δείτε κάτω από τον τίτλο της ανάρτησης σας. Το συγκεκριμένο gadget έχει προστεθεί και στο Locus Blogus. Με ένα κλικ σε τίτλο μιας ανάρτησης θα το δείτε και αν σας αρέσει μπορείτε να προχωρήσετε στην προσθήκη αυτού στο δικό σας blog. Ο μετρητής μετράει την κάθε επίσκεψη σε κάθε ανάρτηση ακόμα και αν προέρχεται από την ίδια IP. Αυτό σημαίνει ότι όσες επισκέψεις κάνουν στις αναρτήσεις τους και οι ιδιοκτήτες των ιστολογίων αυτές θα καταγραφούνε. Άρα δε μιλάμε για κάτι αξιόπιστο εφόσον δε μετράει μοναδικούς επισκέπτες κάτι που κάνει το Google Analytics, το Extreme Tracking και άλλες διαδυκτιακές υπηρεσίες.
Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση. Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες.

19 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό!
    Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις έναν τρόπο να έχουμε ένα κουμπί για email επικοινωνία στη σελίδα μας; Για π.χ. μια εικόνα που αν την πατά ένας επισκέπτης να μπορεί να μας στέλνει email;
    Και πόσο ασφαλή θα είναι αυτό;
    Ευχαριστώ!
    yiafar, http://yiafar.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό το tip, Jimmy. Μπράβο!
    Αν μου επιτρέπεις, να κάνω μερικές επισημάνσεις, προς όφελος των αναγνωστών σου.
    Αν τον κωδικό τον τοποθετήσουμε ανάμεσα στο "<div class='post-header-line-1'/>" και "<data:post.body/>", τότε το κουτάκι θα βγεί κάτω από τον τίτλο της ανάρτησης, (όπως το έχεις εσύ).
    Αν τον βάλουμε μετά το "<data:post.body/>", θα βγεί στο κάτω μέρος. Στο τέλος της ανάρτησης δηλαδή, (όπως το έβαλα εγώ).
    Τέλος αν θέλουμε να το τοποθετήσουμε στην δεξιά μεριά της ανάρτησης, προσθέτουμε το "float:right;" μέσα στο style.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος Γίνεται αυτό που λες με ένα συνδυασμό ενεργειών. Για παράδειγμα να ενεργοποιήσεις τις στατικές σελίδες(http://locusblogus.blogspot.com/2010/02/blog-post_12.html, επιλέγεις αν θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος ή πλάγια, ονομάζεις μία email και βάζεις τον κώδικα HTML της φόρμας. Σου συνιστώ το http://kontactr.com. Αν θέλεις μπες στο άλλο μου blog για να δεις πως είναι (http://hackaday-thema.blogspot.com). Και ναι είναι ασφαλές.
    @ekabitis Τα γνωρίζω. Όποιος ασχοληθεί με την HTML θα μπει στη φιλοσοφία της. Είναι εύκολη γλώσσα. Δεν τα αναφέρω γιατί ο χρόνος μου είναι περιορισμένος αλλά αν μου το ζητήσει κανείς θα του πω πως γίνεται. Να ΄σαι καλά που το ανέφερες. Με έβγαλες από κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλους.Ρε παιδιά εγώ έκανα κανονικά τα βήματα που αναφέρετε παραπάνω αλλά το μόνο που εμφανίστηκε είναι το λογότυπο views χωρίς να μετράει τα views.Και αν πατήσω επάνω με μεταφέρει στη σελίδα σας.Τι κάνω λάθος;
    Παρακαλώ για τη βοήθειά σας και σας
    ευχαριστώ εκ των προτέρων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. nai re file 8a mas peis ti kanei la8os o tupas apo panw ???
    kai episis dn einai kai poli eksipno auto p ekanes mesa ston kwdika na mas stelnei sto blog sou..anti8eta einai megali malakia..an exeis auta pou prepei apanthse

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος Tο γιατί δε δείχνει τα views δεν ξέρω και θα το κοιτάξω. Το ότι έβαλα τη διεύθυνση μου στον κώδικα φαίνεται και μπορείς να τη βγάλεις και να βάλεις τη δική σου αν θέλεις οπότε μη μου λες εμένα για μαλακίες. Αντί να είσαι εριστικός μίλα ευγενικά. Μην ξεκινάς ένα διάλογο επιθετικά γιατί και 'γω ξέρω να βρίζω και σε πληροφορώ ότι έχω από αυτά που πρέπει και είναι και πολλά κιλά. Έχω βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο εντελώς αφιλοκερδώς και μέσω email και μέσω skype σπαταλώντας αμέτρητες ώρες λύνοντας προβλήματα ανθρώπων που δε γνωρίζω. Δε θα έρθεις εσύ να μου ρίξεις άκυρο. Γκέγκε; Και στο φινάλε αν δε σου αρέσει και αν κρίνεις ότι το παρών ιστολόγιο είναι άχρηστο και δεν προσφέρει τίποτα απλά μην ξαναμπαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θεωρώ το blog σου άχρηστο κατ'αρχας.Στο σχόλιο σου τα λες όπως θέλεις.Αυτό που με εξόργισε είναι πως στις 9 Ιουλίου έχει γράψει ο άλλος σχόλιο,είναι δεκέμβρης και εσύ δεν έχεις απαντήσει και επίσης πετάς τον κωδικό σου μέσα στο hit counter το οποίο τελικά και δεν δουλεύει.Αυτό δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις.Οκ?Έπρεπε να το πεις..Όσο για το εαν βοηθάς άτομα μπράβο σου,αν και εγώ αυτό δεν το γνωρίζω.Για παράδειγμα,εγώ μπορεί να σου πω ότι είμαι ο Μάικλ Τζάκσον..Όσο για το εαν παίρνεις λεφτά ή οχι..Νομίζω δεν χρειάζεται σχολιασμό πέραν του ότι τίποτα δεν είναι τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμος Όπως βλέπεις η ανάρτηση είναι παλιά και είναι φυσικό να μου ξεφύγουν μερικά σχόλια. Δεν είναι 24 ώρες το 24ωρο πίσω από ένα pc. Έχω και άλλα blogs και άλλες δουλειές και μια ζωή εκτός internet. Αν εσύ εξοργίζεσαι γιατί δεν απάντησα, ξύδι. Δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντάω, ούτε να έχω ενεργοποιημένα σχόλια αλλά το κάνω από φιλότιμο. Για το ότι δε δουλεύει το gadget δε φταίω εγώ γιατί δεν το δημιούργησα εγώ. Το link μου το έβαλα γιατί για ένα διάστημα το χρησιμοποίησα και εγώ και φυσικά αν κάνει κλικ πάνω του κάποιος δε θέλω να πάει αλλού αλλά να παραμείνει στο δικό μου ιστολόγιο. Σχετικά με το αν βοηθάω άτομα μπορείς να μπεις στα σχόλια των αναρτήσεων μου, να επισκευτείς τα ιστολόγια των σχολιαστών και να τους ρωτήσεις. Εσύ μπορείς να λες ότι είσαι και ο Θεός αλλά πραγματικά δε μ' ενδιαφέρει. όσο για την τελευταία σπόνδα ότι τίποτα δεν είναι τζάμπα έχεις δίκιο αλλά εγώ από τα ιστολόγια μου δεν βγάζω cent τσακιστό. Ούτε διαφημίσεις έχω ούτε τίποτα. Ένα donation button μέσω Paypal έχω αλλά τα μόνα έσοδα από εκεί είναι τρία ευρώ τα οπία τα είχα βάλει εγώ για να δω αν δουλεύει. ΑΝ εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι βγάζω λεφτά από το blogging εγώ τα κλείνω την ίδια μέρα. όχι ότι θα με χαλούσε. Άνεργος είμαι και σπαταλάω αρκετές ώρες στο pc για να βοηθάω κόσμο και άτομα σαν εσένα που στην τελική αντί να πούνε ένα ευχαριστώ βγάζουν όλη την αχαριστία τους. Και στην τελική ρε φίλε. δικό μου είναι και το κάνω ότι θέλω. Σου ξαναειπα: Αν δε σ' αρέσει μην ξαναμπαίνεις. Άντε μπράβο, γιατί άρχισα να εξοργίζομαι εγώ. Μου φαίνεται ότι ψάχνεσαι για ιντερνετικούς καβγάδες, αλλά δεν έχω χρόνο για τέτοια. Και σου μιλάω απότομα γιατί εσύ το ξεκίνησες τσαμπουκαλεμένος. ΟΚ? Υπάρχει και πιο ευγενικός τρόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο site έχεις!Απλά πρέπει να του αλλάξεις όνομα,βάλτο kanootigoustarw.com καλη φαση..Πρέπει να υπάρχουν πολλοί μαλάκες που διαβάζουν το blog..Μπράβο αυτό έχω να πω μόνο!Και δεν ψαχνω για καυγάδες.Οκ? και μίλα μου όπως θες δεν χαμπαριάζω.Τεσπα φραγκα βγάζεις δεν το κανεις από την καλή σου την καρδιά..Φαίνονται οι χορηγοί πάνω!Αντέ επειδή βαριέμαι τη λογομαχία μαζί σου..Την κάνω,μόλις έχασες έναν ακόμα αναγνώστη ΑΛΛΑ ξέχασα δεν σε νοιάζει.Και μην εξοργίζεσαι τόσο,μην πάθεις τίποτα..Άμα δεν αντέχεις μην γράφεις,οκ ?Δεν θα κάθομαι εγώ και ο καθένας να διαβαζουμε οτι να'ναι.Θα πάμε σε κανα σοβαρό blog..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμος Έτσι μπράβο, κάνω ότι γουστάρω στο δικό μου μαγαζί και σε όποιον αρέσει. Τον πούλο τώρα. Μέσα στους μαλάκες που αναφέρεις, που διαβάζουν το blog είσαι και 'συ. Αυτό κάνει μπαμ εφόσον ασχολείσαι. Για πες μας ποιοι είναι οι χορηγοί ρε πανηλίθιε; Τα banners από τα άλλα ιστολόγια μου και το web radio που και αυτό είναι δικό μου; Το αν αντέχω να γράφω φαίνεται από τη διάρκεια πανηλίθιε. Τον πούλο λοιπόν κόπανε που θα πεις ότι βγάζω και λεφτά από το blog. Βλάκα ε βλάκα. Απόδειξε το ρε ζώο. Αλλά εγώ φταίω που δε χρεώνω και κοιτάζω να βοηθάω κάτι ζώα σαν εσένα αφιλοκερδώς. Αν σας γαμούσα εσένα και τους ομοίους σου και σας χρέωνα και πίπες θα κάνατε και ευχαριστημένοι θα είσασταν. Μ' εσένα δεν έχασα έναν αναγνώστη αλλά έχασα ένα troll και φεύγοντας μου ανεβάζεις την ποιότητα του ιστολογίου. Πήγαινε σε κανένα σοβαρό blog όπως λες και άσε μας εδώ να κάνουμε ότι γουστάρουμε γιατί το γουστάρουμε και δεν το κάνουμε για τα φράγκα. Γκέγκε κουραδόμαγκα; Άντε και γαμήσου τώρα. Εσύ που είσαι τόσο τέλειος γιατί δε μας λες ποια είναι η σελίδα σου και να δούμε τι προσφέρεις; Αυτά λοιπόν. ΄΄Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Θα ήθελες να είχες ένα blog σαν το Locus Blogus αλλά δε μπορείς γιατί είσαι ανίκανος. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάζεις αδίκως χολή. Κατάπιε τη χολή σου λοιπόν και ελπίζω να σου κάτσει στο λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ti egine re paidia ?gt plakwneste ? file admin o hit counter douleuei telika ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος Ρώτα τον ντεμέκ τσαμπουκά. Όσο για το σκριπτάκι θα το κοιτάξω... Δεν το έγραψα εγώ απλά το βρήκα στο νετ. Όταν το ανάρτησα δούλευε αλλά δεν είναι δυνατόν να ελέγχω κάθε μέρα τι από αυτά που αναρτώ αν δουλεύει ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ksereis an mporw na vrw kati analogo re file,exw psaksei olo to net kai dn douleuei tipota :@ AN MPOREIS BOH8HSE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος Δώσε μου λίγο χρόνο σε παρακαλώ γιατί πνίγομαι. Θα το κοιτάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ok file euxaristw gia to xrono sou..8a tsekarw edw an vreis kati postare to..na'sai kala :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top