Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Print this post

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ APTURE

Καλημέρα. Καιρό έχουμε να πούμε κάτι σχετικά για τα ιστολόγια. Σήμερα θα σας αποζημιώσω προτείνοντας σας το Apture. Τι είναι αυτό; Είναι μια δωρεάν υπηρεσία της οποία την εγκαθιστάτε αρχικά ως plugin στο browser, κάνετε επανεκκίνηση τον browser και κατόπιν μπαίνετε στο λογαριασμό του ιστολογίου σας και το εγκαθιστάτε ως gadget. Εφόσον δηλώσετε username και password στο προγραμματάκι θα σας σταλεί ένα email για να επικυρώσετε τη διεύθυνση σας. Η εγκατάσταση του κρατάει το πολύ ένα λεπτό με τρία βήματα και είναι παιχνιδάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσο πιο κάτω τοποθετήσετε το gadget τόσο το καλύτερο.
Τι κάνει λοιπόν το Apture; Μας επιτρέπει να βάλουμε ένα σύνδεσμο (link), ένα video, φωτογραφία, χάρτη, ήχο και άλλα και οι αναγνώστες μπορούνε να δούνε και να ακούσουνε αυτά που προτείνουμε χωρίς να απομακρυνθούνε από το blog μας. Δείτε αυτό το παράδειγμα.
Ένα από τα συν του Apture είναι ότι υποστηρίζει πολλές πλατφόρμες (Blogspot, Wordpress, TypePad, Ning, Drupal {v5 και v6+} και άλλες). Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό gadget και κάνει ένα ιστολόγιο να μη φαίνεται πολύ στατικό. Το κυριότερο είναι ότι είναι δωρεάν για ιστολόγια που έχουν κάτω από πέντε εκατομύρια επισκέψεις το μήνα.
Ελπίζω να σας αρέσει και να το βρείτε χρήσιμο.

10 σχόλια:

  1. τοχω δοκιμασει παλια αλλα το scribefire ειναι πολυ καλυτερο σε ολους τους τομεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @xolloth Ναι; Δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει το scribefire. Αν θέλεις δώσε λετπομέρειες και διαφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπάθησα να το εγκαταστήσω αλλά το σταμάτησε ο Firefox. Οδηγίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΓΙΑΝΝΗΣΒΕΡ Πρέπει να έχεις firefox έκδοση 2 και πάνω. Συνήθως όταν το εγκαθιστάς εμφανίζεται κάτω από τη μπάρα εργασίας του browser μια μπάρα που σε ρωτάει αν επιτρέπεις να αγκατασταθεί το plugin. πάτα allow.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαιρετώ! Χρησιμοποιώ το Apture εδώ και καιρό στα blogs μου και, στο Productivity.gr, συμμετείχαμε και στη beta της 2ης έκδοσης. Να κάνω μια μικρή διόρθωση στην αρχική ανάρτηση: δεν χρειάζεται το plugin του Firefox για τη χρήση του - είναι μόνο "βοηθητικό". Αρκεί να το προσθέσει κανείς στο blog του, και αυτό εμφανίζει δύο νέες επιλογές στο "back-end", κατά την επεξεργασία/συγγραφή ενός post.

    Όσο για το "αν είναι καλύτερο το Scribefire", που ανέφερε ο φίλτατος xolloth, nope: άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το Scribefire είναι κυρίως φτιαγμένο "για να γράφεις posts με δικό σου περιεχόμενο", ενώ το Apture αποκλειστικά για να τα εμπλουτίζεις με πρόσθετες εικόνες/βίντεο/βιβλιογραφία. Σχετικά μεν, διαφορετικά δε.

    Φιλικά

    Οδυσσέας Κουράφαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Οδυσσέας Κουράφαλος Καλησπέρα και ευχαριστώ για την επισήμανση σου. Εγώ χθες που μπήκα στο website του Apture νόμιζα ότι η προσθήκη του στον Firefox ήτανυποχρεωτική. Με παραξένεψε γιατί ήταν ως plugin. Απ' ότι φαίνεται κατάλαβα λάθος. όσο για το Scribefire δε μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Πάντως το Apture μου φάνηκε αρκετά εύχρηστο (προσωπική μου άποψη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eisai teleios
    eyxaristw para poly!
    luneis ta xeria me tis protaseis soy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανορθογραφος Να 'σαι καλά... Χαίρομαι που βοηθάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top