Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Print this post

BACK UP ΓΙΑ BLOGS ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Καλησπέρα. Σήμερα έχω να προτείνω ένα προγραμματάκι πολύ χρήσιμο για όλους τους bloggers και μερικά χρήσιμα web sites.
   Ξεκινάω με το πρόγραμμα που προανέφερα. Είναι το Blogger Backup Utility, είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Είναι πολύ εύκολο, πολύ ελαφρύ και πολύ γρήγορο. Μπορείτε να πάρετε back up ως και τα σχόλια που άφησαν οι αναγνώστες σας. Σίγουρα είναι χρήσιμο και καλό θα ήταν να το έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του ο κάθε blogger.
   Μια πρόταση επίσης είναι και το faxZERO. Το συγκεκριμένο web site σας επιτρέπει να στέλνετε δωρεάν fax.
   Άλλη πρόταση είναι το qipit. Χάρη σε αυτό το web site μπορείτε να ανεβάσετε ή να στείλετε με email στην υπηρεσία διάφορες σημειώσεις και έγγραφα φωτογραφίζοντας τα με το κινητό σας με σκοπό την αποθήκευση τους ή την αποστολή τους με email ή fax. Μπορείτε να βάλετε tags για καλύτερη αρχειοθέτηση αυτών και από το jpeg format τα μετατρέπει σε pdf.
   Η τελευταία πρόταση για σήμερα έρχεται από την Ελλάδα και είναι το Connection. Η συγκεκριμένη σελίδα δεν είναι καινούρια εφόσον υπάρχει από το 2007. Πριν από μερικούς μήνες όμως ανανεώθηκε ριζικά και μπορούμε να πούμε ότι blogοφέρνει. Η θεματολογία του επικεντρώνεται στα Μ.Μ.Ε., στο internet, στις τεχνολογίες και στην πληροφορική γενικότερα, αλλά όταν το απαιτούνε οι περιστάσεις δεν απορίπτει και την επικαιρότητα. Μεγάλο ατού είναι η δυνατότητα που δίνει στους αναγνώστες να αφήσουν τα σχόλια τους.

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα Blogger Backup Utility.
    Το κατέβασα ήδη.
    Μπορείς να με βοηθήσεις να το χρησιμοποιήσω σωστά?
    Θέλω "οδηγίες χρήσης"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου συμπολίτισσα. Λοιπόν το πρόγραμμα είναι πανεύκολο. Εγκατέστησε το και άνοιξε το. Πάνω θα δεις ένα πλαίσιο το οποίο από τα πλάγια λέει Available blogs και έχει ένα βελάκι. Κάνει κλικ και θα αναδυθεί το Add/Update/Remove blog. Κάνε κλικ πάνω του και θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο που πάνω αριστερά γράφει Blog List. Στη μέση έχει δυο κουμπιά. 1. Log into blogger and add your blogs και 2. Manually add or edit a blogger blog. Κάνε κλικ στο δεύτερο κια θα δεις στο κάτω μέρος τρία πλαίσια. Στο πρώτο (Blog Title/Name) Βάσεις το όνομα του ιστολογίου σου. Στο δεύτερο πλαίσιο (Blogger blog URL) βάζεις τη διεύθυνση του blog οσυ. Στα δεξιά έχει ένα κουμπί Verify. Κάνε κλικ και αν έγραψες σωστά τη διεύθυνση του ιστολογίου σου τότε αυτό θα εμφανιστεί με έναν browser (Mozzilla, IE, Opera κλπ.).* Στο τρίτο πλαίσιο (Blogger Feed URL) στα δεξιά έχει ένα κουμπί (Get Feed URL ). Το πατάς και θα εμφανιστεί το feed του blog σου. Στα αριστερά έχει ένα κουμπί Verify. Πάτα το και θα εμφανιστούνε οι αναρτήσεις του blog σου.* Μετά πιο κάτω θα δεις ένα κουμπί Add/Update blog. Το πατάς και το ιστολόγιο σου έχει προστεθεί στο πρόγραμμα. Το δεύτερο παράθυρο κλείνει αυτόματα και επιστρέφεις στο κύριο παράθυρο του προγράμματος. Αν κάνεις κλικ στο πρώτο πλαίσιο που ανέφερα στο βελάκι θα δεις το όνομα του blog σου. Κάνε κλικ πάνω σtο όνομα Κάτω θα δεις από κάτω ένα πλαίσιο με μπλε γράμματα να λέει πληροφορίες όπως το URL και το Feed. Από κάτω έχει τη διαδρομή όπου θα αποθηκεύεται το back up. Πιο κάτω έχει διάφορες επιλογές. Κάνε κλικ στο Overwriting existing backups και στο save comments ( στο δεύτερο αν θέλεις να πάρεις αντίγραφο ασφαλείας και από τα σχόλια που σου αφήνουν). Πιο κάτω στο Save posts as (format) επέλεξε Atom, one file per post. Στο πιο κάτω Get only the most recent επέλεξε No limit, Get them all. Τέλος κάτω έχει ένα κουμπί που λέει Backup posts. Κάνε κλικ και θα αρχίσει το πρόγραμμ ανα δουλεύει. Μέσα σε ελλάχιστα λεπτά η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί. Ο προκαθορισμένος φάκελος που αποθηκεύονται είναι μέσα στα έγγραφα μου και ο φάκελος έχει το όνομα Blogger Backup.

    * εννοείται ότι τα παράθυρα τα ξανακλείνεις. Τα κουμπιά Verify είναι μόνο για να δεις ότι πληκτρολογήθηαν και δουλεέυουν σωστα το URL και το FEED. Δεν παίζουν άλλο ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ` ευχαριστώ πολύ!
    Θα επανέλθω με σχόλια, μόλις κάνω εφαρμογή του.
    Νάσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για την ώρα το backup δουλεύει μια χαρα. Θενκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα!!
    Μετα απο επιφυλαξη εκανα κι στο μπλογκ μου backup!. Στο σχολιο φιλε ησουν κατατοπιστικοτατος. Εχω ομως μια ισως κι χαζη απορια. Λογικα το προγραμματακι αυτο θα "αποθηκευει αυτοματα" κι τις οποιες μελλοντικες αναρτησεις μου. Ετσι;; Η πρεπει να ακολουθω καποια διαδικασια στα νεα μου ποστ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @gatodiakritikos Για να πάρεις back up από τις καινούριες αναρτήσεις πρέπει να να επιλέξεις το ιστολόγιο σου του οποίο έκανες προσθήκη στο πρόγραμμα και να πάρεις πάλι back up απλά πρέπει να έχεις κάνει κλικ στην επιλογή overwritting existing backups.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ χρήσιμο το προγραμματάκι..Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @KourtGeo Όντως είναι. Καλημέρα και καλή εβδομάδα στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top