Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Print this post

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΟΣ MALWARE

Με αφορμή ένα σχόλιο του Locus Publicus (μπορείτε να δείτε τα blogs του εδώ και εδώ) και την προτροπή του, ακολουθεί το θέμα της σημερινής ανάρτησης το οποίο είναι σχετικό με ένα malware. Πιο συγκεκριμένα με το Websafetynetwork.com.
Να εξηγήσουμε όμως τι είναι malware. Malware είναι ένα είδος επικίνδυνου ιού ο οποίος εγκαθίσταται στον υπολογιστή και για να βγει ζητείται να καταβληθεί από τον ιδιοκτήτη του pc ένα ποσό για την αγορά του προγράμματος που θα απεγκαταστήσει τον ιό. Μιλάμε για καθαρό εκβιασμό. Ένας ιός μεταδίδεται όχι μόνο από αμφίβολα web sites αλλά και από emails τα οποία πρέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Η μεγαλύτερη ασφάλεια προέρχεται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Όσο πιο προσεκτικοί είμαστε τόσο πιο ασφαλείς είμαστε.
Λύση υπάρχει και δεν πρέπει να ενδίδει κανένας σε αυτούς τους εκβιασμούς. Αν ενδίδουν οι χρήστες τότε τα malwares θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα αυξάνονται. Μία λύση για το συγκεκριμένο ιό (Websafetynetwork.com) είναι η χειροκίνητη, η οποία είναι χρονοβόρα και θέλει πολύ προσοχή γιατί πρέπει να γίνει επέμβαση στη registry (μητρώο) και να αφαιρεθούν πολλά αρχεία. Η άλλη είναι με την εγκατάσταση ενός προγράμματος, το οποίο κάνει την απεγκατάσταση παιχνιδάκι.
Για να δείτε ποια αρχεία πρέπει να αφαιρέσετε χειροκίνητα κάντε κλικ εδώ ενώ στο κάτω μέρος της ίδιας σελίδας έχει ένα link για να κατεβάσετε το πρόγραμμα που αφαιρεί το κακόβουλο λογισμικό.

5 σχόλια:

  1. Ενα αριστο και free προγραμμα αφαιρεσης malware trojan worm κλπ που δυσκολα αφαιρουνται με αλλα προγραμματα ειναι το malwarebytes. Κατεβαστε το στην διευθυνση malwarebytes.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό είναι επίσης και το Spyware Doctor της www.pctools.com. Κοστίζει λίγο, και παρακολουθεί συνεχώς το windows registry. Φίλε Hachaday, ευχαριστώ για το πόστ. Δυστυχώς μερικές φορές, πρώτα πέφτει κανείς θύμα, και μετά ψάχνει τη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος Ευχαριστώ για την πρόταση.
    @Locus Publicus Καλό είναι να μαθαινουμε από τα παθηματα μας αρκεί να μην τα επαναλαμβάνουμε προκαλώντας τα.Το Spyware Doctor το χρησιμοποιώ και όντως είναι πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστω παιδια το malwarebytes το δοκιμασα, πολυ καλο.επισης εχει μια ιδιοτητα οριστικης διαγραφης αρχειου, πραγμα που εμενα με βοηθεισε πολυ, γιατι ειχα αρχεια που δεν διαγραφονταν με τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμος Όντως το malwarebytes μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό αλλά η αποτελεσματικότητα του είναι κορυφαία. Επίσης πολύ καλό για να σταματάει τα ποp up παράθυρα είναι το rkill. Με μια αναζήτηση στο Γοογλε to βρίσκεις άνετα. Είναι μικρό, ελαφρύ και αποτελεσματικό. Σταματάει όπως προανέφερα τα pop up παράθυρα για να μπορέσεις με την ησυχία σου να αφαιρέσεις το κακόβουλο λογισμικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top