Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Print this post

REGISTRY HACKS

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το pc μας να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα μέσα από τη registry (μητρώο). Η αλήθεια είναι ότι το μητρώο των Windows είναι πολύπλοκο αλλά δείτε τα παρακάτω tricks. Είναι εύκολα και γρήγορα.
Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ανοίξετε διάφορες εφαρμογές πιο γρήγορα απ' ότι τώρα και μάλιστα χωρίς τη συνδρομή κάποιου software; Η λύση βρίσκεται στο χάος των Windows που φέρει το όνομα registry (μητρώο στα ελληνικά).
Πάτε κάτω δεξιά στην έναρξη (start) και από εκεί εκτέλεση (run). Στο πλαίσιο που θα ανοίξει πληκτρολογείστε regedit και πατήστε enter. Τώρα ψάξτε να βρείτε το: HKEY_LOCAL_MECHINE\SYSTEM\CurrentConrolSet\Control \Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters. Μετά ψάξτε για το: DWORD KEY : ENABLEPREFETCHERA. Θα δείτε ότι η προκαθορισμένη τιμή είναι το 3. Αλλάξτε την τιμή στο 6. Αν την αλλάξετε στο 1 οι εφαρμογές θα ανοίγουν πιο αργά. Μόλις αλλάξετε την τιμή κλείστε το παράθυρο του μητρώου (registry) και κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας.
Πολλές φορές περιμένουμε να κλείσει το pc αλλά αυτό αργεί χαρακτηριστικά. Υπάρχει τρόπος μέσα από τη registry να επιταχύνουμε το shutdown.
Πάτε κάτω δεξιά στην έναρξη (start) και από εκεί εκτέλεση (run). Στο πλαίσιο που θα ανοίξει πληκτρολογείστε regedit και πατήστε enter. Τώρα ψάξτε να βρείτε το: HKEY_CURRENT_USER\CONTROL PANEL\DESKTOP. Μετά ψάξτε για το: AutoEndTasks Η προκαθορισμένη τιμή είναι το 0. Αλλάξτε την σε 1. Μετά βρείτε στον πίνακα του μητρώου τα: HungAppTimeout και WaitToKillAppTimeout. Οι προκαθορισμένες του τιμές είναι HungAppTimeout 5000 και WaitToKillAppTimeout 20000. Στο HungAppTimeout αλλάξτε την τιμή από 5000 σε 3500 και στο WaitToKillAppTimeout από 20000 σε 2000. Αυτό ήταν. Κλείστε το μητρώο και κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας.
Και ένα τελευταίο trick για να γίνει το pc σας γρηγορότερο.
Πάτε κάτω δεξιά στην έναρξη (start) και από εκεί εκτέλεση (run). Στο πλαίσιο που θα ανοίξει πληκτρολογείστε regedit και πατήστε enter. Τώρα ψάξτε να βρείτε το: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management. Μετά βρείτε στον πίνακα του μητρώου τα: DisablePagingExecutive και LargeSystemCache και αλλάξτε τις προκαθορισμένες τιμές από 0 σε 1. Κλείστε τη registry και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
Καλή επιτυχία.

14 σχόλια:

 1. Πάλι με βοήθησες!Εφάρμοσα το πρώτο και το τρίτο.Σ' ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ΓΙΑΝΝΗΣΒΕΡ Χαίρομαι που βοήθησα. Είδες σημαντική διαφορά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στον επιτραπέζιο ναι,λιγότερο στον φορητό.Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ΓΙΑΝΝΗΣΒΕΡ Όντως στα laptops δε φαίνονται τόσο πολύ τα αποτελέσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μπράβο πολύ καλό να μας δίνεις τέτοια και σε μας τους άσχετους με αυτά τα μηχανήματα του "διαβόλου".apneagr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @apneagr Όλοι μας είμαστε σχετικοί και άσχετοι μαζί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΑΝ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟΥ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ...

  ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ:
  http://arcadia-web-services.blogspot.com
  ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ...

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.

  http://arcadia-web-services.blogspot.com

  FREE ARCADIA TEAM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Free Arcadia Team Θ ατο κοιτάξω και θα έρθω σε επικοινωνία μαζί σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φίλε Jim γειά σου!
  Εφάρμοσα όσα γράφεις και το αποτέλεσμα ήταν ότι από τα τρία blogs μου που άνοιξα τα δύο δεν άνοιγαν καθόλου και στο ένα δεν μπορούσα να συνδεθώ.
  Ετσι αναγκάστηκα να βάλω πάλι τις αρχικές τιμές...???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @MARY Αυτό είναι περίεργο... Τα registry hacks αφορούνε τον υπολογιστή και όχι το internet ή το browser. Κανένας άλλος δεν μου ανέφερε πρόβλημα στην πλοήγηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλημέρα φίλε Jim!
  Να υποθέσω ότι ήταν τυχαίο;
  Αλλά πάλι σκέφτομαι δυο φορές τυχαίο γίνεται; Και αυτό το λέω γιατί βάζοντας τις αρχικές τιμές τα blogs μου δούλευαν κανονικά.
  Τέλος πάντων κάποια στιγμή θα το εφαρμόσω πάλι για να δω και θα σου πω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @MARY Άβυσσος η ψυχή των computers...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top