Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Print this post

ΚΑΝΤΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ POST

Η αναγνώστρια του Locus Blogus LoLa ζήτησε να μάθει πως μπορεί, όταν ανεβάζει ένα post, να φαίνεται ένα μέρος της ανάρτησης και ο αναγνώστης για να το δει όλο πρέπει να κάνει κλικ. Τo wordpress δίνει αυτή τη δυνατότητα αλλά το blogspot; Η απάντηση είναι ότι γίνεται αν πειράξουμε λίγο τον κώδικα. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας και από εκεί πάμε πανόπτης, διάταξη και επεξεργασία HTML. πριν προχωρήσουμε παίρνουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (back up) του template. Μετά κάνουμε κλικ στο κουτάκι που βρίσκεται δίπλα στην επέκταση γραφικών στοιχείων προτύπου. Πατάμε Ctrl+F και βρίσκουμε το </head> Ακριβώς πριν απ' αυτό κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον παρακάτω κώδικα.

<script language='javascript' src='http://halotemplates.s3.amazonaws.com/jquery-truncator/jquery-1.2.3.pack.js' type='text/javascript'/> <script language='javascript' src='http://halotemplates.s3.amazonaws.com/jquery-truncator/jquery.expander.js' type='text/javascript'/> <script type='text/javascript'> $(document).ready(function() { $('.excerpt').expander({ slicePoint: 280, // default is 100 expandText: '[...]', // default is 'read more...' }); }); </script>


Μετά πάμε να βρούμε το παρακάτω κομμάτι του κώδικα:

<div class='post-body entry-content'> <data:post.body/> <div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats --> </div>

Αν δυσκολεύεστε με το Ctrl+F βρείτε το <data:post.body/> Η παράγραφος θα βρεθεί κατευθείαν. Μετά έχοντας πατημένο το αριστερό κουμπί από το ποντίκι μας σέρνουμε τον κέρσορα για να τονίσουμε (highlight) την παράγραφο. Δείτε το παρακάτω screenshot.


Το παραπάνω κομμάτι του κώδικα το αντκαθιστούμε, κάνοντας αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste), με το παρακάτω κώδικα:

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
<div class='excerpt post-body entry-content'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->
</div>
<b:else/>
<div class='post-body entry-content'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->
</div>
</b:if>

Τώρα πατήστε προεπισκόπηση και αν είστε ευχαριστημένοι πατήστε αποθήκευση (save). Δείτε τα δύο παρακάτω screenshots για να πάρετε μια ιδέα πως θα είναι. Το πρώτο δείχνει ένα μέρος του κειμένου και δεύτερο ολόκληρο αν κάνουμε κλικ στο [...] Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγέθυνση.




25 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! θα το δοκιμάσω αμέσως! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @LoLa Να μου πεις τα αποτελέσματα.
    @ntebis Έκανες κλικ στο κουτάκι επέκταση γραφικών στοιχείων? Αν ναι πάτα Ctrl+F μαζί. Κάτω θ' ανοίξει μια μπάρα με ψαχρήρι. Βάλε μέσα στο πλαίσιο αυτό που ψάχνεις και θα στο εμφανήσει κατ' ευθείαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @apneagr Να 'σαι καλά. Το έκανες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικό! Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Και η σελίδα σου με μια γρήγορη ματιά που έριξα μου φάνηκε ευχάριστη. Θέλω και εγώ να ρωτήσω σχετικά με κάποιο πρόβλημα που έχω στο blog μου και μετά από σύσταση ενός φίλου,του οδοιπόρου (http://a-kakies.blogspot.com/)βρέθηκα ευτυχώς εδώ (ουδέν κακόν αμοιγές καλού. Το πρόβλημά μου έχει σχέση με τη διάταξη η οποία δεν εμφανίζεται σωστά. Αν δεν σου είναι δύσκολο θα ήμουν υποχρεωμένη αν επισκεπτόσουν τη σελίδα μου για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ.
    Ευχαριστώ και χάρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμμ... Το έκανα hackaday... αλλά ρε γμτι μου στην προεπισκόπηση δεν φαίνεται κάποια διαφορά. Δοκίμασα να φτιάξω και καινούριο άρθρο μπας και δεν ισχύει αναδρομικά (λέω εγώ τώρα, με το πτωχό ξανθό μου κεφάλι) αλλά τζίφος. Για να έκανα κάτι λάθος δεν παίζει. Ακολούθησα πολύ πιστά τις οδηγίες σου.

    (puzzled)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @MARY Μπήκα και στα δυο blogs που έχεις αλλά δε βλέπω κανένα πρόβλημα με τη διάταξη. Εμέν μια χαρά μου φαίνεται ότι εμφανίζεται.
    @LoLa Δεν ξανακάνεις τη διαδικασία μήπως σου ξέφυγε κάτι; Εγώ ότι αναρτώ είναι αποτέλεσμα πειραματισμών και αν δεν ε΄μαι σίγουρος ότι έχει αποτέλεσμα δε το βάζω στο blog. Σου δίνω και μια διεύθυνση για να δεις ότι δουλέυει σ' ενα blog όπου κάνω διάφορα πειράματα. http://locustest1.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ! Συγνώμη σε έβαλα σε κόπο άδικα.Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μόνο του. Πιθανόν να είχε κολλήσει...
    Θα σε επισκέπτομαι συχνά.
    Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα το ξαναδοκιμάσω αργότερα hackaday... Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τον κόπο σου και τον χρόνο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pali den epiase se mena. mipos ftaiei oti exo diaforetiko template

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @MARY Κανένας κόπος μην ανησυχείς. Το σημαντικότερο είναι ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχες.
    @LoLa Να μου πεις αποτελέσματα.
    @ntebis Δε φταίει το template. Μπήκα στο blog ου και είδα ότι έχεις γνήσιο blogspot template. Σίγουρα κάτι κάνεις λάθος ή κάτι σου διαφεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο κι αν προσπάθησα δεν τα κατάφερα να το φτιάξω. Έψαξα όμως στο διαδίκτυο για εναλλακτικό τρόπο και βρήκα από έναν συνάδελφό σου, εδώ:
    http://www.blogdoctor.me/2007/02/expandable-post-summaries.html
    έναν άλλο τρόπο, που δεν πιάνει βέβαια αναδρομικά, αλλά δουλεύει.

    Ρίξε μια ματιά! θα πάρεις φοβερές ιδέες για θεματολογία! :)

    Σ' ευχαριστούμε ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @LoLa Το blogdoctor το επισκέφτηκα αλλά όλα είναι παλιά. Όταν ακόμα το Blogspot λεγόταν Blogger και δεν ήταν ιδιοκτησία της Google. Μάλλον πολλά tricks είναι πολύ πιθανό ότι δε δουλεύουν γιατί σαν Blogger δεν υπήρχε το JavaScript. Ο τρόπος που δείχνω εγώ ισχεί για όλα τα posts. Και για τα παλιά και για τα καινούρια. Κρίμα που δεν τα κατάφερες. Πάντως σ' ευχαριστώ για την πρόταση αλλά θα το αποφύγω για να μη δημιουργήσω προβλήματα στους αναγνώστες. Κάποια trickw ίσως δουλεύουν αλλά για να οτ πειραματιστείς χρειάζεται χρόνος. Φαντάσου τελικά να μη δουλέψουν κιόλας. Δε λέει!
    @ntebis Δοκίμασε το αφού πάρεις πρώτα back up του κώδικα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ από το Α ως το Ωμέγα ....).-~~ Το να παίρνεις την λύπη του άλλου και να του δίνεις χαρά κάνεις μεγάλο καλό .- ~~Το να παίρνεις τη χαρά του άλλου και να δίνεις λύπη κάνεις μεγάλο κακό .- ~~ Ο Θεός από κάθε άνθρωπο που είναι βαπτισμένος , ζητάει : α/ Από την ψυχή , Ορθή πίστη. β/ Από τη γλώσσα , την αλήθεια . και γ/ Από το σώμα , τη σωφροσύνη. .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @stamos-dynami Άσχετο αλλά τεσπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φίλη Lola γειά σου!
    Προσπάθησα να πετύχω τη μερική εμφάνηση ενός post μου όμως ενώ ακολούθησα πιστά τις οδηγίες, όταν έφτασα στο "πατήστε προεπισκόπηση και αν είστε ευχαριστημένοι..." είδα πάλι το κειμενό μου όπως ήταν και πριν. Δεν είδα τίποτα σαν αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες. Τι δεν κάνω σωστά Χρειάζομαι μάλλον τη βοηθειά σου. Παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τελικά με την οδηγία της lola το έλυσα κι εγώ...έκανα ακριβώς οτι μας γράφεις...η άλλη λύση έπαιξε αλλά η δική σου όχι...και ας είναι παλιά.Μάλλον καλό είναι να διορθώσεις το ποστ...Σε κάθε περίπτωση όμως σε ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώνεις για να μας βοηθήσεις...φιλικά sepoliotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @sepoliotis Το post είναι μια χαρά... Σε μένα δούλεψε τέλεια και για το λόγο του αληθές σε παραπέμπω σε ένα δοκιμαστικό blog που έχω όπου εφαρμόζω οτιδήποτε πριν το κάνω ανάρτηση...
    http://locustest1.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μαλλον ξεχασες να προσθεσεις καποιο βημα ακομα !!!

    Δοκιμασα και εγω και δεν δουλεψε, με τα πολλα κατεβασα ενα template που το ειχε ενσωματωμενο αλλα απαλι δε δουλευε ωσπου εβαλα στο post template (βρισκεται στο settings-formatting)

    επειδη δεν μπαινει η html δειτε το blogdoctor εκει που λεει post modifications

    και αντικαθιστω τα κειμενα και βγαινει !!

    Επισης για να δειτε το div πρεπει να πατησετε το κουτακι

    Expand Widget Template

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ανώνυμος Ότι ανεβάζω σαν ανάρτηση σ' αυτό το blog πρώτα το δοκιμάζω σε κάποια άλλα που τα έχω για να τεστάρω. Ότι λέω σ'αυτήν την ανάρτηση το εφαρμόζω στο http://locustest1.blogspot.com και μετά το δημοσιεύω. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως δούλεψε σ' εμένα ενώ σε μερικούς όχι. Μερικές φορές τα κολπάκια δε βγαίνουν με την πρώτη γιατί κάποιοα templates είναι λίγο πιο πολύπλοκα σε αντίθεση με τα minima που είναι ότι πιο απλό υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top