Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Print this post

ΚΑΝΤΕ HACKING ΣΕ WEBSITES

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να πειράξουμε όποια ιστοσελίδα θέλουμε. Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό είναι ένα είδος hacking αλλά όχι τέτοιο που να καταστρέφει websites και blogs άλλων. Αυτό δεν πρόκειται να το δείξω γιατί υπάρχουν πολύ κακοπροαίρετοι εκεί έξω. Αυτό το trick είναι για διασκέδαση. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ένας hacker ποτέ δεν προκαλεί ζημιά. Αυτές τις δουλειές τις κάνουν οι crackers.
Ανοίξτε το browser (προτείνω τον firefox) και στη μπάρα διευθύνσεων βάλτε τη διεύθυνση που θέλετε και πατήστε enter. Εφόσον φορτώσει η σελίδα διαγράψτε τη διεύθυνση από τη μπάρα διευθύνσεων και κάντε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) σ' αυτήν το παρακάτω JavaScript και πατήστε εnter:

javascript:document.body.contentEditable='true'; document.designMode= 'on' ; void 0

Με την πρώτη ματιά δεν άλλαξε τίποτα αλλά αν κάνετε κλικ πάνω σε μια φωτογραφία θα δείτε ότι μπορείτε να τη μεγαλώσετε, να τη μικρύνετε, να τη σύρετε ή να τη σβήσετε. Αν κάνετε κλικ σε ένα κείμενο θα δείτε ότι μπορείτε να σβήσετε το κείμενο ή να το αλλάξετε (και θα έχει την ίδια γραμματοσειρά). Όταν τελειώσετε πάτε στη μπάρα διεθύνσεων σβήστε το σκριπτάκι και βάλτε τη διεύθυνση του website αλλά μην πατήσετε enter. Τώρα με ένα πρόγραμμα που μπορείτε να πάρετε screenshots από την οθόνη σας αποθανατίστε το δημιούργημα σας. Τέτοια προγράμματα υπάρχουν άφθονα στο internet. Ένα καλό πρόγραμμα είναι το ScreenHunter. Αν θέλετε μπορείτε να το αποθηκεύσετε. Πάτε αρχείο, αποθήκευση ως, δώστε όνομα και κάντε το save σαν πλήρη ιστοσελίδα. Φυσικά το παρακάτω γίνεται και με Photoshop το οποίο όμως θέλει χρόνο υπομονή και γνώσεις. Κάτω σας έχω ένα παράδειγμα. Κάντε διπλό κλικ για να δείτε την εικόνα και διβάστε την προσεκτικά. Καλή διασκέδαση!

Νιώσατε λίγο hackers? ;-D

20 σχόλια:

  1. Δες κι αυτό εδώ:
    http://www.netdisaster.com/go.php

    Υπάρχει κάποιος κώδικας, που κάνει τις εικόνες να φεύγουν απ' τη θέση τους και να...χορεύουν, αλλά δεν θυμάμαι που τον έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Πάρε-Δώσε Το ξέρω αυτό το site. Όσο για τον κώδικα που κάνει να κάνει τα παράθυρα να χοροπηδάνε τον έχω αλλά δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, γι' αυτό δεν τον ανάρτησα. Το internet είναι γεμάτο από τέτοια scripts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλη Lola γειά σου!
    Προσπάθησα να πετύχω τη μερική εμφάνηση ενός post μου (παλαιότερη ανάρτηση) όμως ενώ ακολούθησα πιστά τις οδηγίες, όταν έφτασα στο "πατήστε προεπισκόπηση και αν είστε ευχαριστημένοι..." είδα πάλι το κειμενό μου όπως ήταν και πριν. Δεν είδα τίποτα σαν αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες. Τι δεν κάνω σωστά Χρειάζομαι μάλλον τη βοηθειά σου. Παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @MARY Μιλάς στη LoLa ή σε 'μένα; Να καταλάβω και 'γω... Νομίζω ότι μπερδεύτηκες με τον ιδιοκτήτη του παρόντος blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @MARY Μήπως παρέλειψες κάτι; Δοκίμασε άλλη μια φορά. Κάνε αποθήκευση και τσεκάρισε το στο blog σου και όχι στην προεπισκόπηση. Πρώτα πάρε αντίγραφο ασφαλείας (back up) του κώδικα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @dimider Χαίρομαι που σου άρεσε. Το δοκίμασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @LoLa Αν έχεις έμπνευση μπορείς να κάνεις πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mporoume dhladh na anevasoume sta 100 dimofilestera sites tou kosmou ena banner h' kati tetoio?esto gia kapoies meres..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @iglezos Όχι φίλε μου. Δεν είναι αληθινό hacking... ότι αλλαγές κάνεις φαίνονται μόνο στο δικό σου το pc και είναι προσωρινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @JohnPatra Θα ήθελες να ήταν και αληθινό ε; ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε φιλε εγω δεν μπορω να το κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμος Ρε φίλε δε γίνεται όλοι να μπορούνε και 'συ όχι. Κάτι κάνεις λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν μπορεις να το κανεις να το βλεπουν και οι αλλοι ετσι αν το ανεβασεις στο ιντερνετ και ¨πειραξεις¨ λιγο το hosts file στο pc τους? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος Φίλε μου αυτό το κολπάκι είναι για διασκέδαση. Αν ανεβάσω ανάρτηση με το πως γίνεται πραγματικά θα βρω το μπελά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε παιδια δεν καταλαβα...πως το κανουμε;Αν μπορειτε εξηγιστε μου το λιγο.Παρακαλω.Μονο και μονο απο περιεργεια και για να δω ποσο διασκεδαστικο ειναι αυτο που κανετε..:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος Κατ' αρχήν αυτό είναι για πλάκα. Δεν είναι κανονικό hacking. Επισκέψου μια σελίδα της αρεσκείας σου. Μετά στη μπάρα διευθύνσεων κάνε copy-paste το κομμάτι του κώδικα που αναφέρεται στο άρθρο και πάτα enter. με το ποντίκι σου κάνε κλικ σε φωτό ή σε κείμενο του website που επισκεύτηκες και θα δεις ότι μπορείς να σβήσεις, να προσθέσεις ή να αλλάξεις διάφορα. Αυτό βέβαια γίνεται μόνο στη δικιά σου οθόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top