Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Print this post

ΠΡΟΣΘΗΚΗ CHAT BOX

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα θα σας προτείνω ένα site για να κάνετε προσθήκη ένα chat box έτσι ώστε να έχετε επικοινωνία με τους αναγνώστες σας μέσα στο blog σας σε real time. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Πηγαίνουμε στο CBOX, κάνουμε εγγραφή (registration) και από εκεί στο publish για να πάρουμε τον κώδικα. Αν θέλουμε να φέρουμε το chat box στα μέτρα μας (μέγεθος, χρώμα κ.λ.π.) πάμε στο look & feel. Για περισσότερες επιλογές, για smilies, φίλτρα και άλλα κάνουμε κλικ στο options.
Εφόσον διαμορφώσουμε το Chat Box όπως θέλουμε, παίρνουμε τον κώδικα και τον κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) στην προσθήκη gadget (πανόπτης, διάταξη, πρσθήκη gadget, HTML/JavaScript). Πατήστε αποθήκευση (save) και τέλος.
Άλλη μια επιλογή για να προσθέσετε chat room στο blog σας είναι και το meebo. Η διαδικασία είναι η ίδια όπως στο CBOX. Διαλέγετε το chat room που θέλετε και όπως το θέλετε και κάνετε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) τον κώδικα στην προσθήκη gadget (HTML/JavaScript).
UPDATE: Ο φίλος gsfak έχει προτείνει σε σχόλιο το Ploogo. Όντως πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να μιλά με τους επισκέπτες από τον client για chat που έχει (MSN,GTalk κλπ).

9 σχόλια:

  1. Επίσης μία άλλη υπηρεσία είναι το Plugoo (http://www.plugoo.com/) μέσω της οποίας μπορείς να μιλάς με τους επισκέπτες από τον client για chat που έχεις (MSN,GTalk κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @gsfak Μόλις επισκεύτηκα το site που είπες. Δεν το ήξερα. Πολύ καλό... Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα τα τιπς που δίνεις! να κάνω μια ερώτηση λοιπόν;! Μήπως ξέρεις αν το blogspot υποστηρίζει το κόψιμο των posts, ώστε να φαίνεται μόνο ένα κομμάτι του άρθρου και πατώντας το More να ανοίγει ολόκληρο; Βρήκα έναν κώδικα αλλά πρέπει να το βάλω στο CSS. Ξέρω πως το wordpress υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες, αλλά για το blogspot δεν είμαι σίγουρη.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
    Keep up with the good work!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @LoLa Και το blogspot το υποστηρίζει... Θα αναρτήσω post γι' αυτό σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμο και αυτό...

    Μία καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Odiporos Καλημέρα και καλή εβομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό και χρήσιμο το άρθρο σου hackaday. Αν και δεν τα πάω και τόσο καλά με τις γλώσσες των υπολογιστών (μπορεί και αυτοί να μην τα πάνε καλά με τη δική μου, όταν τους αρχίζω στα μπινελίκια), θα το προσπαθήσω. Ο τολμών νικά αν το pc...δεν κάνει νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @gerfalcon Καλησπέρα. Είπες τη μαγική φράση. Ο τολμών νικά. Αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A New Car Loan - How Do You Get One When You've Never Had One payday uk and ensure which you've given
    them the correct variety to permit them to call you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top