Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

1 ΧΡΟΝΟΣ LOCUS BLOGUS - ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ADSENSE

Στις 17 Ιανουαρίου 2009 βγήκε στον διαδυκτιακό αέρα το Locus Blogus. Πραγματικά δεν περίμενα τόση ανταπόκριση. Η αλήθεια είναι ότι οι αναρτήσεις δεν είναι τόσες πολλές για ένα χρόνο. Μόλις 71. Ο λόγος είναι ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος επειδή συντηρώ και ένα προσωπικό ιστολόγιο και ότι οι υποχρεώσεις εκτός διαδυκτίου είναι επίσης πολλές.
   Τελικά δεν είναι τόσο εύκολο να συντηρείς ένα tech blog. Χρειάζεται να του αφιερώσεις περισσότερη ώρα από ότι ένα άλλου είδους ιστολόγιο γιατί αυτά που δημοσιεύεις πρέπει να τα τεστάρεις για να είσαι φερέγγυος προς τους αναγνώστες. Πρέπει να πειραματιστείς και να ψάξεις στο internet να βρεις ενδιαφέροντα πράγματα. Η λογική του παρόντος ιστολογίου είναι να μοιραστούμε όλοι τις γνώσεις μας πανω στο διαδύκτιο, στα ιστολόγια, στους υπολογιστές και στην πληροφορική γενικότερα. Επίσης λογική του Locus Blogus είναι να βρίσκουμε εφαρμογές δωρεάν γιατί οι καιροί που ζούμε, από οικονομικής άποψης, δεν είναι και οι καλύτεροι, πόσο μάλλον όταν για την απόκτηση ενός προγράμματος καλείται κάποιος να καταβάλει ποσά από μερικές δεκάδες ευρώ ή δολάρια μέχρι και μερικές χιλιάδες. Σίγουρα ένα ακριβό πρόγραμμα αποτρέπει κάποιον που θέλει να μάθει και να πειραματιστεί με αποτέλεσμα η γνώση να αποκτά περίφραξη και να είναι για μερικούς και όχι για όλους. Το διαδύκτιο είναι ένα εργαλείο, επικοινωνίας και μια τεράστια τράπεζα γνώσεων. Ας το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα.
Και σήμερα όμως δε θα σας αφήσω έτσι. Πολλοί έχουμε στα ιστολόγια μας διαφημίσεις της Google, το περίφημο AdSense. Το θέμα όμως είναι ότι λίγοι βγάζουν ένα ικανοποιητικό ποσό. Σήμερα θα δούμε πως με μερικές υπηρεσίες και με λίγες ώρες που θα αφιερώσουμε μπορούμε να αυξήσουμε  τα έσοδα μας.
   Βασική προϋπόθεση είναι να έχουμε λογαριασμό AdSense. Αυτό επιτυγχάνεται με μια αίτηση που θα κάνετε στη Google. Παρακάτω είναι διάφορα websites τα οποία σας επιτρέπουν να βάλετε τις διαφημίσεις σας εφόσον έχετε πάρει τον κώδικα αρκεί να αναρτήσετε κάτι (άρθρο, φωτογραφία, video κλπ).
Hubpages.com Με αυτό αρκεί να αναρτήσετε διάφορα άρθρα σε διάφορες κατηγορίες.
Flixya.com Δημιουργείτε λογαριασμό και αναρτείτε ότι θέλετε. Οι διαφημίσεις προέρχονται από το δικό σας λογαριασμό του AdSense και τα κέρδη από τα κλικ είναι 100% δικά σας. Γεναιόδωρη χειρονομία έτσι;
Xomba.com Δουλεύει όπως το Hubpages.com.
Bloggerparty.com Με κάθε ανάρτηση κερδίζετε πόντους οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τα κέρδη σας.
Senserely.com Μια υπηρεσία που πρέπει να χρησιμοποιηθεί οπωσδήποτε. Έχει τις καλύτερες κριτικές και είναι ικανό να σας ανταμοίβει σχεδόν κάθε μέρα.
Mytripledub.com Παίρνετε το 70% των κερδών και έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε 10% ακόμη από το περιεχόμενο των ατόμων που φαίρνετε στην υπηρεσία όταν αυτό έχει κέρδη.
Soulcast.com Με το Soulcast δημιουργήτε ιστολόγια και όταν υπάρχουν κλικς στις διαφημίσεις τότε κερδίζετε χρήματα.
Blogevolve.com Κάτι παρόμοιο με το Bloggerparty.
Revver.com Μια υπηρεσία σαν το Youtube αλλά τοποθετεί διαφημίσεις στα videos σε αντίθεση με το Youtube όπου πρέπει να έχετε χιλιάδες επισκέψεις. Πληρώνει μέσω PayPal.
Matrixmovies.net  Σηκώνετε τα videos και αυτά θα συμπεριλαμβάνουν διαφημίσεις όπως στο Youtube.
   Υπάρχουν πάρα πολλές υπηρεσίες οι οποίες βοηθούνε να αυξήσουμε τα έσοδα μας από τις διαφημίσεις. Μερικές ακόμα είναι οι παρακάτω:

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και είμαστε μικρή χώρα για να δούμε αποτελέσματα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να δουλέψουμε λιγάκι παραπάνω σε σχέση με κατοίκους άλλων χωρών για να δούμε αποτελέσματα.

back to top