Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΟΣ MALWARE

Με αφορμή ένα σχόλιο του Locus Publicus (μπορείτε να δείτε τα blogs του εδώ και εδώ) και την προτροπή του, ακολουθεί το θέμα της σημερινής ανάρτησης το οποίο είναι σχετικό με ένα malware. Πιο συγκεκριμένα με το Websafetynetwork.com.
Να εξηγήσουμε όμως τι είναι malware. Malware είναι ένα είδος επικίνδυνου ιού ο οποίος εγκαθίσταται στον υπολογιστή και για να βγει ζητείται να καταβληθεί από τον ιδιοκτήτη του pc ένα ποσό για την αγορά του προγράμματος που θα απεγκαταστήσει τον ιό. Μιλάμε για καθαρό εκβιασμό. Ένας ιός μεταδίδεται όχι μόνο από αμφίβολα web sites αλλά και από emails τα οποία πρέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Η μεγαλύτερη ασφάλεια προέρχεται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Όσο πιο προσεκτικοί είμαστε τόσο πιο ασφαλείς είμαστε.
Λύση υπάρχει και δεν πρέπει να ενδίδει κανένας σε αυτούς τους εκβιασμούς. Αν ενδίδουν οι χρήστες τότε τα malwares θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα αυξάνονται. Μία λύση για το συγκεκριμένο ιό (Websafetynetwork.com) είναι η χειροκίνητη, η οποία είναι χρονοβόρα και θέλει πολύ προσοχή γιατί πρέπει να γίνει επέμβαση στη registry (μητρώο) και να αφαιρεθούν πολλά αρχεία. Η άλλη είναι με την εγκατάσταση ενός προγράμματος, το οποίο κάνει την απεγκατάσταση παιχνιδάκι.
Για να δείτε ποια αρχεία πρέπει να αφαιρέσετε χειροκίνητα κάντε κλικ εδώ ενώ στο κάτω μέρος της ίδιας σελίδας έχει ένα link για να κατεβάσετε το πρόγραμμα που αφαιρεί το κακόβουλο λογισμικό.
back to top