Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Print this post

ANIMATED LOGOS ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Όλοι όσοι έχουμε blogs θέλουμε κάτι διαφορετικό για να ξεχωρίζει το ιστολόγιο μας. Θέλουμε παραπάνω στήλες, banners, logos, κουμπιά, clip arts. Όλα αυτά είναι εύκολα για αυτούς που ξέρουν να σχεδιάζουν τέτοια πράγματα. Εμείς που δεν ξέρουμε; Υπάρχει λύση (στο internet φυσικά) και είναι δωρεάν.
Απλά πρέπει να επισκεφτείτε το FlamingText . Εκεί πέρα θα βρείτε τα πάντα και σας δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσετε τα πάντα με εύκολο τρόπο έτσι ώστε οι δημιουργίες σας να είναι μοναδικές. Ναι, υπάρχουν και animated logos. Έχει πλούσια γκάμα και μπορείτε να διαλέγετε με τις ώρες. Ακόμα και γραμματοσειρές μπορείτε να βρείτε.
Να επικεντρωθούμε όμως στο πως κάνουμε ένα animated logo, μια και όταν μπαίνει κάποιος στη σελίδα μας το πρώτο πράγμα που βλέπει είναι το logo. Από το site που προανέφερα για να κάνετε logo πρέπει να πάτε στο headings. Κάνοντας κλικ στο link που σας παρέθεσα μεταφέρεστε σ' έναν οδηγό πέντε βημάτων (δυστυχώς το site δεν προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα). Στα δεξιά θα δείτε τις επιλογές που έχετε. Διαλέξτε ότι σας αρέσει και μετά γράψτε το κείμενο, διαλέξτε το στυλ, το χρώμα, το μέγεθος του logo και τη γραμματοσειρά που θέλετε να έχει το logo σας. Αν θέλετε animated κάντε κλικ στο animated. Μετά πατήστε το create logo. Παίρνει περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα για να δημιουργηθεί το logo σας. Μόλις δημιουργηθεί κάνετε δεξί κλικ και αποθήκευση ως (save as).
Τώρα θα χρειαστεί να πειράξουμε λίγο τον κώδικα γιατί αν βάλουμε με τη γνωστή διαδικασία το logo στο blog η εικόνα δε θα είναι animated αλλά στατική. Πρέπει να σηκώσουμε στο internet το logo που δημιουργήσαμε. Το ImageShack και το PhotoBucket παρέχoυν τέτοιου είδους δυνατότητα (δωρεάν φυσικά). Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε εγγραφή (registration). Μόλις σηκώσετε το logo σας βεβαιωθείτε για τη διεύθυνση που βρίσκεται.
Τώρα πρέπει να πάμε: Πανόπτης, διάταξη και επεξεργασία HTML. Πρώτα κάνουμε ένα back up τον κώδικα μας για να είμαστε ασφαλείς. Μετά κάνουμε κλικ στο κουτάκι που υπάρχει δίπλα στην επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων (expand widget templates) έτσι ώστε να εμφανιστεί ένα tick. Ψάχνουμε το κομμάτι του κώδικα που φαίνεται στο παρακάτω screenshot:
Ακριβώς από κάτω του βλέπουμε το κομμάτι του κώδικα που απεικονίζεται στο παρακάτω screenshot:
Στο κομμάτι του παραπάνω κώδικα εκεί που λέει maxwidgets='1' αλλάξτε την τιμή (1) σε οποιοδήποτε μεγαλύτερο αριθμό (από το 1) και εκεί που λέει showaddelement='no' αντικαταστείστε το no με το yes. Μόλις κάνετε τις παραπάνω διεργασίες πατήστε αποθήκευση (save).
Αν πάτε τώρα Πανόπτης, διάταξη και στοιχεία σελίδας θα δείτε ότι πάνω από την κεφαλίδα προστέθηκε στοιχείο σελίδας (προσθήκη gadget). Πηγαίνουμε στο site όπου ανεβάσαμε το logo μας και βλέπουμε ότι η σελίδα μας δίνει διάφορες επιλογές: IM, Forum, Alt Forum και HTML στο ImageShack και Share URL, Direct Link, HTML Code και IMG Code στο PhotoBucket. Σε όποιο site και αν ανεβάσαμε το logo μας εμείς επιλέγουμε τον κώδικα δηλαδή το HTML τον οποίο τον κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση (copy - paste) στο gadget που δημιουργήσαμε προηγουμένως πάνω από την κεφαλίδα. Δηλαδή πάμε πανόπτης, διάταξη, και προσθήκη gadget. Ανοίγει ένα παράθυρο και επιλέγουμε προσθήκη HTML/JavaScript, κάνουμε επικόλληση των κώδικα και αποθήκευση. Πατάμε προεπισκόπηση και αν μας αρέσει το αποτέλεσμα το κρατάμε. Αν η κεφαλίδα έχει κείμενο η φωτογραφία και θέλουμε να τα εξαφανίσουμε τότε πάμε στην κεφαλίδα (header) πατάμε επεξεργασία (edit) και σβήνουμε ότι θέλουμε. Στο τέλος πατάμε αποθήκευση (save) και τέλος. Καλή διασκέδαση.

Με το πείραγμα του κώδικα του template δημιουργήσαμε στοιχεία σελίδας (προσθήκη gadgets)
πάνω από την κεφαλίδα (header). Εννοείται ότι μπορείτε να προσθέσετε ότι είδος widget θέλετε.

30 σχόλια:

  1. Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα και τον ΑΑΤΟΝ που μοιράζονται τις γνωσεις τους και αυτό το 1 παραπάνω που ξέρουν με όλο τον κόσμο!!!
    Δημητρη σου ευχομαι καλή επιτυχία στο blog σου!!!
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Olgathina ♥✿♥ Να 'σαι καλά. Εγώ σ' ευχαριστώ που μ' επισκεύτηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία στο blog, αγαπητέ φίλε, και συγχαρητήρια για το όμορφο κι ενδιαφέρον ξεκίνημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Naxion Ευχαριτώ και καλωσήρθες στο νέο μου blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορούμε να κάνουμε παραγγελίες;;;
    Θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα mega post για διαφημήσεις, πως τις βάζεις, και αν υπάρχουν που να πληρώνονται μέσω paypal; Επίσης για το πως έχεις βγάλει εκείνα τα γράμματα για ανάπηρους που πρέπει να πληκτρολογεί κανεις μόλις αφήνει σχόλιο;;; Ενα μεγάλο ευχαριστώ που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Mikros Alitis Σχετικά με τις διαφημίσεις της google (AdSense) πρέπει να κάνεις αίτηση και να περιμένεις 2 μήνες για έγκριση (αυτοί λένε 10 μέρες αλλά μην το πολυπιστεύεις). Η Google πληρώνει μόλις συγκεντρωθούνε (εφόσον έχει εγκριθεί η αίτηση σου) $100 από κλικς που θα έχεις στο blog σου και σου στέλνει επιταγή η οποία εξαργυρώνεται από τη Citibank.
    Όσο για το άλλο πηγαίνεις στο λογαριασμό σου στο Blogspot και από εκεί πανόπτης, ρυθμίσεις, σχόλια και απενεργοποίηση της λεκτικής επαλήθευσης.
    Για το AdSense θα αναρτήσω post στο προσεχές μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο AdSense της Google δεν παίζει ρόλο το pagerank ή η γλώσσα του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς σε βρήσκω από τον ΑΑΤΟΝ φυσικά.

    Υπέροχο και απόλυτα χρήσιμο το blog σου.

    Μία ερώτηση. Μήπως γνωρίζεις πως μπορώ να αναρτήσω εικόνες στο blog που να μπορείς να κλικάρεις πάνω τους και να μεγενθύνονται;

    Επειδή προσπαθώ να αναρτήσω σκαναρισμένα κομιξ και ότι διάσταση και να κάνω την φωτογραφία μου την εμφανίζει πολύ μικρή.

    Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Odiporos Όταν σκανάρεις και σώζεις τις εικόνες στο pc σουμην τις μικραίνεις. Κάντες upload κανονικά στο post σου και μέσα από την ανάρτηση που τα έχεις αν κάνεις κλικ πάνω στην εικόνα θα βρεθεί γύρω της ένα πλαίσιο. Αν κάνεις κλικ και έχεις πατημένο το κουμπί από το ποντίκι και το σύρεις θα δεις ότι μπορείς να τη μεγαλώσεις ή να την μικρύνεις. Με αυτόν το τρόπο δώσε τις διαστάσεις που θέλεις και δημοσίευσε το post σου. Μπες στο blog σου και κάνε κλικ πάνω στην εικόνα και θα δεις ότι θα εμφανιστεί μεγαλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Thanks για την άμεση απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. hacka edo ntebis (ekana account gia mia douleia) pos vazeis eikonoula sto tab (px sto blogger exei ena B esi exeis ena hd )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @andman Αυτό θα το πω αύριο σε post. Μπες κατά το μεσημεράκι και θα δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συγγνώμη κιόλας αλλά να θέλει κάποιος να βγάλει λεφτά από τους επισκέπτες του μπλογκ του, με τις διαφημίσεις Γκουγκλ μου φαίνεται μεγάλη αμερικανιά.
    Κατά τα άλλα, συνέχισε την καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Το χρυσό ΠιΠι Πίστεψε με Νίνα λεφτά δε βγαίνουν από το AdSense. Ελάχιστοι είναι αυτιί που παίρνουν κάθε μήνα ένα σοβαρό ποσό και αυτοί είναι boggers - stars και δεν είναι έλληνες. Από την Ελλάδα όσοι βγάζουν $1000 το χρόνο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δες το όμως και αλλιώς. Τόσα εκατομύρια άτομα που έχουν ιστολόγια στην πλατφόρμα της Google (Blogspot) δίνουν εκατομύρια λεφτά στους ιδιοκτήτες της. Γιατί να μην πάρουν και αυτοί κάτι; Να δουλεύουν τζάμπα για τη google; Μην ξεχνάς ότι πολλοί είναι και αυτοί που προσπαθούνε να βρούνε δουλειά μέσω του blog τους σε ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά, γράφουν βιβλία, γυρίζουν τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ. Εσύ αν δε θέλεις να δώσεις λεφτά απλά μην κάνεις κλικ στις διαφημίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν έχω αντίρρηση στο να "εκμεταλλευόμαστε" και εμείς την Γκουγκλ όσο μας παίρνει. απλα θα μου άρεσε κάποιος άλλος τρόπος. εξάλλου το σύστημα νομίζω πάσχει. μπορώ να δώ το site και να μπω να παρω πληροφορίες που θέλω, χωρίς να κάνω κλικ στην αντίστοιχη διαφήμιση. τελοςπαντων μολις ανεβάσεις το ανάλογο θέμα θα αφήσω εκεί τα σχολια μου μην είμαι οφφτοπικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Το χρυσό ΠιΠι Πρότεινε κάτι άλλο και 'γω θα είμαι ο πρώτος που θα το εφαρμόσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Μη νομίζεις ότι έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Ο λόγος που δημιούργησα αυτό το blog είναι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας. Όποιος γνωρίζει κάτι (internet, καλά web sites, προγράμματα, κολπάκια ή οτιδήποτε άλλο) μπορεί να τα μοιραστεί με όλους μας.
    @Το Χρυσό ΠιΠι Ο Bill; Πίστεψε με θα σε μισούσαν πάρα πολλοί. :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα Δημήτρη,

    Επιστροφή στο ίδιο θέμα, όσο σε καλή ανάλυση να σκανάρω τις φωτό, όταν τις αναρτώ και πάνω να τις μεγενθύνω λίγο θολώνουν πολύ, και όταν είναι σκίτσο, υπάρχει πρόβλημα.
    Άσε που δεν μπορώ να ανεβάζω πολύ βαριές φωτό γιατί κολάει;
    Κάνω κάτι λάθος...
    Sorry για το κεφάλι πρωινιάτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Odiporos Καλημέρα. Πολλά παίζουν ρόλο. Τα ιδανικά format που πρέπει να έχουν οι φωτογραφίες είναι το jpeg και το BMP. Όταν πας να τις κάνεις μεγαλύτερες εννοείται ότι η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι τόσο καλή. Αυτό συμβαίνει και σε κανονικές φωτογραφίες (σε χαρτί), από κάποια μεγέθυνση και μετά χαλάει η ποιότητα και εμφανίζουν κόκκο (όρος της φωτογραφίας, κάτι σαν pixel). Όταν τις σκανάρεις δώσε την υψηλότερη ανάλυση και τις διαστάσεις που θέλεις και σε ικανοποιούνε και σώζεις στο κατάλληλο format. Όταν αναρτείς φωτογραφία το blogspot σου δίνει τρεις επιλογές: μικρή, μέτρια και μεγάλη. Όποιο μέγεθος και αν διαλέξεις όταν κάνεις ανάρτηση τη φωτογραφία, μετά αν πας και κάνεις κλικ σ' αυτήν θα δεις ότι θα εμφανιστεί στο μέγεθος που σκανάρισες. Οι επιλογές που σου δίνει το blogspot αφορούνε μόνο το μέγεθος της φωτογραφίας που θα έχει στην ανάρτηση, στην ουσία δεν αλλοιώνει το πραγματικό μέγεθος αυτής. Τώρα αν έχεις πρόβλημα λόγω scanner (μηχανήματα είναι και χαλάνε) η λύση είναι να αγοράσεις ένα άλλο. Σίγουρα πάντως παίζουν ρόλο και δυνατότητες που έχει το scanner και μέχρι τι ανάλυση δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οκ Φίλε.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σου...

    Θα πειραματιστώ και είδωμεν


    Καλή συνέχεια στην μέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Odiporos Να 'σαι καλά. Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ntebis Όταν κάνεις ...ποιο? Δεν καταλαβαίνω... Επειδή δεν είμαι ακόμα μάντης πες μου πιο αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

back to top